Pelit

5 parasta indie-peliä, joita ei tule jättää huomioimatta

Jos samojen tunnettujen ja suosittujen pelien pelaaminen jo kyllästyttää, indie-pelit voivat olla sinua varten. Indie-pelit erottuvat edukseen uusilla ideoillaan ja usein myös tavallista mielenkiintoisimmilla ja syvällisemmillä tarinoilla. Koska pelejä on nykyisin niin suuri määrä, parhaiden pelien löytämiseksi tällä sivulla käydään läpi viisi helmeä indie-pelien kategoriasta. Moni löytää itselleen täydellisen pelin kokeilemalla joskus jotain aiemmista pelikokemuksista poikkeavaa peliä.

5. Her Story

Indie-peleihin keksitään usein uusia ominaisuuksia ja näkökulmia, joita myöhemmin hyödynnetään myös muissa peleissä. Yksi tällainen kehitysaskel on ollut pelien interaktiivisuus, eli se, että pelinkulku on tavalla tai toisella kiinni pelaajien valinnoista. Interaktiiviset pelit sisältävät aivan erilaisen ulottuvuuden pelaajien ja pelin välillä.

Yksi hyvä esimerkki tästä on “Her Story”, joka onnistui luomaan aivan uudenlaisen interaktiivisen pelikokemuksen. Pelissä pelaajat joutuvat sukeltamaan syvälle mysteerin syövereihin etsiessään vastauksia vanhaan rikostapaukseen. Pelissä käytetään todellisia videohaastatteluja, jotka on kuvattu live-action -tekniikalla, ja pelaajien on katsottava näitä videoleikkeitä ja etsittävä niistä vihjeitä tapauksen ratkaisemiseksi.

Her Story tarjoaa pelaajille varsin haastavan mutta jännittävän kokemuksen. Pelissä on myös syvällisempi puoli liittyen esimerkiksi totuuteen, muistiin sekä identiteettiin. Pelin kehittänyt Sam Barlow on saanut pelistä valtavasti tunnustusta paitsi pelaajilta myös kriitikoilta. 

4. Night in the Woods

Night in the Woods on indie-peliksi varsin suosittu. Vuonna 2017 julkaistu peli toimii varsin monessa laitteessa, joten tätä peliä pääsee kaikki kokeilemaan. Infinity Fall:in kehittämässä pelissä keskitytään naiseen Mae Borowski, joka palaa kotikaupunkiinsa kesken opiskelun. Kaupunki ei ole kuitenkaan entisensä ja outoja tapahtumia on edessä.

Peli perustuu ennen kaikkea mielenkiintoiseen tarinaan ja pelaajan tehtävä on saada Mae tutustumaan muihin hahmoihin ja ratkaista pulmia. Toisin kuin Luck Be a Landlord, tämä peli on tunnelmaltaan synkempi. Peli on kerännyt kiitosta varsinkin jännittävästä tarinasta ja realistisen tuntuisesta miljööstä. 

3. Firewatch

Tämä peli sopii heille, jotka pitävät ensimmäisen persoonan seikkailupeleistä, jotka perustuvat mielenkiintoiseen tarinaan. Vuonna 2016 julkaistun pelin keskiössä on Henry, joka suuntaa palovartijaksi keskelle Wyomingsin erämaata. Henry ja hänen esimiehensä Delilah selvittävät mysteerejä ja tapahtumapaikat sijoittuvat metsäisiin maisemiin.

Tämä Campo Santon kehittämä peli erottuu edukseen varsinkin grafiikaltaan. Ympäristön tutkiminen ei siis käy tylsäksi ja syvyyttä peliin tuo myös Henryn ja Delilah’n välinen suhde. Peli jääkin helposti mieleen Henryn ja Delilah’n ansiosta sekä omanlaisesta tunnelmastaan. Pelin suosiota on nostanut Minecraftin tapaan YouTube-striimaajat.

2. Oxenfree

Oxenfree sisältää hienosti toteutettuja interaktiivisia elementtejä ja mielenkiintoisen tarinan. Peli soveltuu varsinkin heille, jotka pitävät yliluonnollisista trillereistä. Vuonna 2016 julkaistun pelin on kehittänyt Night School Studio.

Pelissä seikkailee Alex ja hänen pikkuveljensä Jonas. He matkustavat yhdessä Alexin ystävien kanssa hylätylle saarelle. Pelin tunnelma alkaa muuttua kuitenkin varsin jännittäväksi ja yliluonnolliseksi erilaisten tapahtumien seurauksena. Pelaajan tehtävä on yrittää selvittää erilaisia pulmia. Pelissä on aavemainen tunnelma.

1. Undertale

Undertale ansaitsee ilman muuta paikkansa listan kärjessä. Tämä Toby Foxin kehittämä peli on saanut indie-peliksi paljon huomiota ja suosiota. Vuonna 2015 julkaistua peliä voi pelata monella eri alustalla.

Pelaajan tehtävä on kohdata pelissä erilaisia hahmoja ja tulla heidän kanssaan tavalla tai toisella toimeen. Kyseessä on roolipeli, jossa on myös taisteluja mukana. Pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat tarinan kehitykseen ja loppuun. Pelaajalla pitää olla silmää, milloin kannattaa taistella ja milloin ei. 

Yhteenveto

Indie-peleissä on usein mielenkiintoinen tarina ja mieleenpainuva tunnelma. Indie-pelit eivät aina sovellu tunnelmaltaan ja teemaltaan kaikille, joten peliarvosteluja ja tietoja peleistä kannattaa aina lukea ennen ostoa ja pelaamiseen ryhtymistä. Indie-pelit voivat olla myös keskenään hyvin erilaisia, joten yhden pelin perusteella ei kannata tehdä syviä analyysejä. Voit tutustua lisää peleihin ja pelimaailmaan sivuillamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *