eSports

eSports on yksi puhutuimmista urheilulajeista tällä hetkellä

Lähes kaikki asiat ovat nykyään myös digitaalisessa muodossa. Tästä syystä ei ole yllättävää, että jopa urheilusta on luotu elektroninen versio. Tämä on tietenkin eSports eli elektroninen urheilu. Tämä laji oli alkujaan aivan uudenlainen mahdollisuus, jonka suosiota kukaan ei olisi voinut olettaa. Nykyään se on noussut yhdeksi puhutuimmista lajeista koko maailmassa, ja hyvästä syystä.

Elektronisen urheilun suosioon on todellakin monia eri syitä. Laji eroaa monista muista urheilulajeista hyvin huomattavilla tavoilla. Tietenkin yksi suurimmista eroavista asioista on se, että elektroninen urheilu ei vaadi fyysistä liikuntaa ollenkaan. Sen takia monet eivät aluksi edes ajatelleet sitä urheiluna ollenkaan. Tämä on onneksi muuttunut, ja nykyään se löytyy muun muassa vedonvälittäjä bet365 valikoimista.

eSports sisältää monta erilaista alalajia

Yksi suurista syistä elektronisen urheilun suosioon on se, että siitä on olemassa hyvin monta erilaista alalajia. Tästä syystä aivan kaikenlaisista vaihtoehdoista kiinnostuneet voivat löytää juuri sellaisia lajeja, jotka kiinnostavat heitä.

Esimerkiksi eSports lajeihin kuuluu jännittäviä autourheilu lajeja. Nykyään näitä kisoja voidaan seurata jopa suorana, koska niistä järjestetään Suomen Mestaruus kisoja. Lisäksi autourheilu ei ole edes ainoa mahdollisuus, josta järjestetään suuria ja jännittäviä kisoja.

Elektronisesta urheilusta kiinnostuneet voivat myös ilokseen seurata suuria otteluita lajeista kuten CS:GO tai vaikka Hearthstone. SM kilpailut eivät ole edes suurin ottelu näissä lajeissa. Niistä pelataan jopa maiden välisiä otteluita, mikä kertoo hyvin paljon niiden nykyisestä suosiosta.

Urheiluvedonlyönti on auttanut nostamaan lajin suureen suosioon

Kuten sanoimme aluksi, nykyään elektroninen urheilu voidaan löytää monilta vedonvälittäjiltä. Tämä on itse asiassa ollut mahdollista jo yllättävän kauan aikaa. Urheiluvedonlyönnillä on ollut jopa huomattava vaikutus elektronisen urheilun suosioon.

Tämä johtuu pitkälti siitä, että laji on lisätty hyvin monille eri vedonlyönti sivustoille varsin aikaisin. Siten laji on kerännyt huomiota näiden sivustojen kautta monilta eri ihmisiltä. Koska siitä on tullut tätä kautta tunnetumpi monien ihmisten keskuudessa, sen suosio on tietenkin noussut yhä korkeammalle.

Monien mielipide eSports lajista on muuttunut vuosien aikana

Koska elektronisesta urheilusta puuttuu kokonaan fyysisen liikunnan vaatimukset, monet eivät halunneet aluksi pitää sitä edes urheiluna. Tämä on onneksi muuttunut vuosien aikana. Nimittäin elektroninen urheilu on urheilua siinä missä monet muutkin lajit ovat, vaikka se ei vaadi liikuntaa sinänsä ollenkaan. Loppujen lopuksi siitä voidaan kisata samalla tavalla kuin muistakin urheilulajeista, mikä tekee siitä urheilun.

Onneksi ihmisten asenteet lajia kohtaan ovat muuttuneet, vaikka tämä asia silloin tällöin nostaa elektronisen urheilun uutisiin. Suuri osa ihmisistä käsittää sen urheilulajina nykyään. Siitä syystä nyky päivänä järjestetään jopa eSports leirejä nuorille alasta kiinnostuneille. Tämä on tietenkin hienoa, koska siten monilla on mahdollisuus aloittaa laji jo nuorena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *