Uncategorized

Live vedonlyönti ja muita hyödyllisiä termejä aloittelijoille

Yhä useampi on hurahtanut netissä helposti tapahtuvaan vedonlyöntiin. Parhaimmillaan vedonlyönti voi tuoda aivan uudenlaista jännitystä lempiottelujen seuraamiseen, kun pelissä on mukana panos. Erityisesti live vedonlyönti on monen mieleen, sillä sitä harrastaessa vetoja pystyy asettamaan reaaliaikaisesti ottelun edetessä. Vetojen lyöminen voi kuitenkin varsinkin alkuun tuntua hankalalta, kun kupongit vilisevät erilaisia vaihtoehtoja.

Perinteisin muoto vedonlyöntiin on single-vetojen lyöminen, jolloin vetoa lyödään yksittäisestä kohteesta yhdellä vetokupongilla. Melko suosituksi ovat nousseet myöskin yhdistelmävedot, joissa samalla vetokupongilla pelataan montaa eri kohdetta. Jotta vetokuponki voittaa, tulee kaikkien siinä olevien kohteiden voittaa eli olla oikein.

Kolmas yleisimpiin vetotyyppeihin kuuluva veto on järjestelmäveto, joka varsinkin aloittelijoilla saattaa helposti sekoittua yhdistelmävetoon. Myös järjestelmävedoissa vetokupongille asetetaan useampi eri veto, mutta yhdistelmävedosta poiketen jokainen vetokupongilla oleva kohde käsitellään yksittäisinä kohteina, eli vaikka kaikki vedot eivät olisi voittavia, voi vetokupongilla silti voittaa rahaa.

Vedonlyöntitermistöä

Vedonlyönti pitää sisällään myös monenlaisia muita termejä, jotka on hyvä selventää auki aloittelijoille. Sanastoa on olemassa todella paljon, joten olemme koonneet tähän artikkeliin vain kaikki alkuun tärkeimmät termit, jotka olisi hyvä tietää.

Panos

Panos tarkoittaa rahasummaa, jonka vetoon asettaa eli panostaa. 

Pelikassa

Vedonlyöjien erikseen varaama kassa, jonka varoja käytetään pelaamiseen. On tärkeää asettaa muista varoistaan erillinen pelikassa, jonka summan on valmis myös häviämään. Pelikassan voi asettaa oman taloutensa budjetoinnin lomassa.

1×2-vedot

1×2-vedot ovat klassisin muoto vedonlyönnille, ja periaatteessa tarkoituksena on lyödä vetoa ottelun voittajasta. 1 tarkoittaa kotijoukkueen voittoa, 2 vierasjoukkueen voittoa ja x puolestaan tasapeliä. Vetokupongille valitaan yksi kolmesta vaihtoehdosta, ja esimerkiksi ottelun päättyessä tasapeliin veto on voittava, jos on valinnut kupongille x:n.

Tasoitusveto

Tasoitusveto tunnetaan myös nimellä handicap. Sana “tasoitus” avaa termin tarkoituksen parhaiten, sillä tasoitusvedoissa vetoa lyötävän kohteen toiselle osapuolelle annetaan lopputuloksessa huomioitava tasoitus. 

Draw no bet

Draw no bet tarkoittaa vetoa, jossa lyödään vetoa ainoastaan ottelun jommankumman osapuolen voiton puolesta. Jos lopputulos on tasapeli, saa vedosta panoksensa takaisin.

Pelinaikainen vedonlyönti

Suurin ero pelinaikaisen ja normaalin vedonlyönnin välillä on, että normaali veto lyödään etukäteen ennen ottelun alkamista. Etukäteen tehtävä veto tunnetaan myös nimellä ennakkoveto. Live vedonlyönti tai pelinaikainen vedonlyönti puolestaan tarkoittaa sitä, että vetoa lyödään reaaliaikaisesti samalla, kun ottelu on jo käynnissä. 

Cash out

Joidenkin vetojen kohdalla on mahdollista “cash outata” rahansa ennen, kuin ottelu on ratkennut. Käytännössä vetokupongilta saa siis takaisin osan panostamastaan rahasta, ja nostettavissa oleva summa riippuu siitä, onko veto voittamassa vaiko häviämässä.

Kerroin

Kerroin on se summa, jonka mukaisesti vedosta voittaa. Kertoimet voivat muuttua paljonkin ottelun edetessä ja jo ennen sen alkamista. Esimerkiksi jos kerroin on 1.50 ja veto voittaa, maksetaan voitto 1.50-kertaisesti. Jos veto on lyöty vaikkapa 10 eurolla, on voitto yhteensä 15 euroa.

Alikerroin

Kyseessä on kerroin, joka on liian pieni verrattuna siihen, kuinka usein tapahtuma tulee todennäköisyyksien mukaan toteutumaan. Alikertoimena pidetään esimerkiksi kerrointa 2, jonka alittavat vedot pitkässä juoksussa jättävät pelaamisen tappiolle.

Ylikerroin

Ylikerroin on periaatteessa alikertoimen vastakohta, eli kyseessä on liian suuri kerroin verrattuna siihen, kuinka usein tapahtuma tulee todennäköisyyksien mukaan toteutumaan. Pitkässä juoksussa ylikertoimet ovat todennäköisyydeltään voitollisempia.

Kierrätysvaatimus

Kierrätysvaatimus viittaa bonuksiin, joita kasino voi tarjota vedonlyöntiin. Bonussumma ja/tai siihen yhdistetty talletus tulee kierrättää vedonlyönnissä tietyn monta kertaa, ennen kun voittonsa voi kotiuttaa.

Lopuksi

Vedonlyönti ei loppupeleissä ole vaikeaa, mutta aloittelijan on hyvä tietää edellä mainitut termit, ennen ensimmäisen kupongin täyttämistä. Tällöin voi olla varma siitä, ettei uusi harrastus tyssää johonkin harmilliseen mokaan tai väärään oletukseen pelin luonteesta.

Jos vedonlyönti kiinnostaa enemmän ja sitä haluaa alkaa tosissaan harrastamaan, kannattaa näiden lisäksi perehtyä huolella muun muassa erilaisiin kerroinlaskelmiin ja todennäköisyyksiin, joiden myötä juttuun pääsee yhä paremmin sisälle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *