eSports

Loppuvuoden 2022 parhaat e-urheiluturnaukset

E-urheilu kasvatti suosiotaan hurjasti viime vuosien aikana, vaikka maailma elikin pandemian keskellä. Kyseessä on vuosi vuodelta enemmän kiinnostusta herättävä laji, joka kehittyy ja kasvaa mukavaa vauhtia. Mukaan saadaan koko ajan enemmän uusia pelialan yrityksiä, pelaajia ja eri tahoja, jotka ovat innostuneita kehittämään e-urheilun tapahtumia.

Vaikka pandemia ei olekaan vielä ihan täysin poistunut maailmasta, on vuosi 2022 vihdoinkin taas mielenkiintoinen erilaisten turnausten osalta. Monet niistä joutuivat tauolla parin viime vuoden aikana, tosin monista muistakin syistä kuin pelkästään pandemiasta johtuen.

Alkuvuosi on lähtenyt käyntiin mahtavissa merkeissä ja olemme päässeet seuraamaan kotimaistenkin pelaajiemme menestystä maailmalla. Vuotta on kuitenkin vielä reilusti jäljellä, joten paljon lisää mielenkiintoista menoa on luvassa. Me poimimme valtavan tarjonnan joukosta loppuvuoden 2022 parhaat turnaukset. Lue lisää alta ja älä missaa näitä huipputapahtumia.

IEM Cologne 2022

CS:GO mestaruuskilpailut järjestetään tuttuun tapaan Kölnissä, Saksassa. Turnaus järjestetään Lanxess-areenalla 5.7.–17.7. Mukana on 24 joukkuetta ja palkintopotin suuruus on miljoona dollaria. Turnaus on saavuttanut jo lähes legendaarisen maineen ja se onkin yksi kesän odotetuimmista tapahtumista. Kaikki maailman parhaat tiimit kokoontuvat täällä ja luvassa on todella kovatasoinen kilpailu.

Kölnin turnaus herättää vuosittain myös vedonlyöjien mielenkiinnon, ja vedonvälittäjät jakavat parhaita vinkkejään turnausta edeltävinä viikkoina. Vedonlyönti turnauksen ympärillä käykin kuumana ja se saa myös sitä kautta hyvää näkyvyyttä osakseen. Jos mielit paikan päälle seuraamaan tapahtumaa livenä, kannattaa olla ajoissa lippujen kanssa, jotka myydään usein loppuun hyvissä ajoin.

EVO 2022

Saksasta on hyvä jatkaa matkaa Amerikan mantereelle, jossa päästään elokuun alussa nauttimaan muutaman vuoden tauolla olleesta Evolution-turnauksesta. Tämän turnauksen historia ulottuu jopa 20 vuoden päähän ja kyseessä on todellinen suurtapahtuma täynnä toimintaa. Tuhannet pelaajat ja fanit ympäri maailmaa kokoontuvat yhteen, eivät vain kilpailemaan, mutta myös pitämään hauskaa ja nauttimaan uskomattoman mahtavasta tapahtumasta.

Evolution Championship Series koostuu useista eri peliturnauksista, joiden joukossa on muun muassa Street Fighter V: Champion Edition, TEKKEN 7, DRAGON BALL FighterZ ja Mortal Kombat 11: Ultimate. Tapahtumapaikkana toimii upea Las Vegas Nevadassa, mutta turnausta voi myös seurata livestreaminä Twitch TV:n kautta.

Halo World Championship

Halo-kausi huipentuu maailmanmestaruusotteluun, joka käydään Seattlessa, Yhdysvalloissa 20.–23. lokakuuta. Paikalle kutsutaan kaikki kauden parhaimmat tiimit, jotka pääsevät kilpailemaan miljoonan dollarin voittopotista. Halo-turnaus on tunnetusti erittäin kovatasoinen peli, jossa pärjäävät vain maailman parhaimmat pelaajat.

Kyseessä on vasta neljäs Halo World Championship ja viimeisin tapahtuma järjestettiin vuonna 2018. Luvassa tulee olemaan siis varsin mielenkiintoinen turnaus, josta ennustetaan tulevan todella tiukkatasoinen tänä vuonna. Myös joukkueiden takana kuhisee, kun kärkijoukkue eUnited menetti yhden huippupelaajistaan toukokuussa.

Call of Duty: Mobile World Championship

Call of Duty-kausi huipentuu vuoden lopussa maailmamestaruuden finaaliin, joka pelataan offlilne-turnauksena. Kesän aikana selviää alueelliset voittajat, jotka lähtevät mukaan elokuussa järjestettäviin pudotuspeleihin. Täältä voittajina selvinneet joukkueet kohtaavat offline-finaalissa joulukuussa.

Kyseessä on yksi suurimmista ja pitkäkestoisimmista turnauksista, johon voivat osallistua pelaajat ympäri maailmaa. Pandemian takia vuoden 2021 lopputurnausta ei voitu järjestää lainkaan, joten pelaajamäärän odotetaan olevan entistä suurempi tänä vuonna. 2 miljoonan dollarin voittopotti on myös yksi suurimpia, joita e-urheilussa nähdään.

Luvassa on siis todella mielenkiintoinen loppuvuosi 2022. Eivätkä e-urheilun turnaukset ja tapahtumat suinkaan lopu tähän, vaan mukana on paljon muutakin mielenkiintoista seurattavaa. On upeaa päästä takaisin peliareenoille pitkän hiljaiselon jälkeen. Vaikka pelit eivät koskaan päättyneetkään, on aivan eri fiilis päästä taas nauttimaan muiden kanssapelaajien mahtavasta seurasta. On myös mukavaa nähdä, kuinka e-urheilu kasvaa vuosi vuodelta ja lisää pelaajia saadaan koko ajan mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *