Pelit

Merkittävimmät virheet, joita aloittelevien nettipelaajien tulisi välttää

Internet on tehnyt pelien pelaamisesta mahdollista ilman, että kotoaan tarvitsee edes poistua. Erityisen hyvä seikka se on heille, jotka haluavat pelata pelejä, mutta eivät asuinpaikkansa sijainnin tai kiireisen kalenterinsa vuoksi siihen kykenisi ilman nettiä.

Nettipelaamista aloittelevien kannattaa kuitenkin olla tietoisia tietyistä virheistä, joita tulee pyrkiä välttämään. Välttämällä näitä virheitä voit nauttia paremmasta pelikokemuksesta, pelasitpa sitten omalta kotisohvaltasi tai mitä tahansa käsin.

Epälooginen ajattelu

Jos pelipaikkasi on verkossa toimivat kasinot, epälooginen ajattelu voi johtaa merkittäviin virheisiin. On tärkeää ottaa aikaa ajatella ennen toimintaa. Jos haluat tulla taitavaksi pelaajaksi, sinun tulee harkita mahdollisten toimiesi seurauksia, kuinka muut näkevät toimintasi ja kuinka itse reagoit, jos asiat eivät sujukaan odotetusti.

Pohdi siis tarkkaan tekojesi seuraamuksia jo ennen kuin teet mitään. Älä toimi impulssien mukaan ilman ajattelua. Tällaisia tekoja voivat olla esimerkiksi vaikean pelitason tai koko pelaamisen lopettaminen, jos se alkaa tuntua liian vaikealta.

Pelin toiminnan ymmärtämättömyys

Jos olet aloittelija, sinun tulee opetella pelaamaan, eli sinun tulee ymmärtää pelin säännöt ja tavoitteet. Jos et tiedä, kuinka peli toimii, turvallinen pelaaminen ja voittaminen vaikeutuvat huomattavasti.

Nettipelejä pelatessa tulee myös tietää tarkalleen, mikä on oma roolinsa pelissä. Erilaisten strategioiden tunteminen auttaa lisäksi voittamaan muita pelaajia vastaan pelatessa.

Pelin sääntöjen huomiotta jättäminen

Olet saattanut kuulla PUBG-videopelistä, sillä siitä on tullut todella suosittu viime vuosina. Jos et ole koskaan pelannut sitä aiemmin ja päätät sitten kokeilla, sinun tulee tietää etukäteen muutamia sääntöjä. Jos joku rikkoo kyseisiä sääntöjä ja esimerkiksi tappaa toisen pelaajan ilman lupaa, automaattinen järjestelmä lempinimeltään ”Ban Hammer” potkaisee hänet ulos pelistä.

Tässä oli vain yksi esimerkki siitä, kuinka sääntöjen huomiotta jättäminen voi johtaa nettipeleissä katastrofiin. Tämä koskee erityisesti tiettyjä sääntöjenvastaisia toimia kuten huijaamista tai hakkeroimista esimerkiksi Steam-alustalla tai Battle For Azeroth -pelissä.

Huonojen tapojen kehittäminen 

Nettipelejä pelatessa on hyvä pitää tietyt käyttäytymistavat hallinnassaan.

Näihin lukeutuu:

  • Rahoista huolen pitäminen. Tämä on erityisen tärkeä osa pelaamista, johon jotkut eivät kuitenkaan kiinnitä riittävästi huomiota. Kun aloitat nettipelaamisen, on tärkeää pitää tarkkaa kirjaa menoistaan, jottei tee virheitä.
  • Hyveet kuten kärsivällisyys, periksiantamattomuus ja virheistä oppiminen ovat tärkeitä pelien voittamiseksi. Kärsivällisyyttä voi onneksi harjoitella ja sama koskee taitoa arvioida, kannattaako pelaamista jatkaa vai tulisiko se lopettaa, kun pelaaminen ei suju toivotusti.

Yhteenveto

Nettipelit ovat mainio tapa pitää aivot virkeänä ja viihdytettynä, mutta samalla kannattaa varoa putoamasta sudenkuoppiin.

Mikäli haluat olla ansioitunut pelaaja, sinun tulee välttää yleisiä virheitä kuten epäloogista ajattelua, pelin toimintatapojen tai sääntöjen ymmärtämättömyyttä, väärien pelien valitsemista sekä hillitsemätöntä rahankäyttöä. Pidä nämä vinkit mielessäsi, niin ne opastavat sinua kohti oikeaa polkua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *