Krypto

Miten ja Mistä Ostaa Bitcoin?

Bitcoinin suosio jatkaa voittokulkuaan, sillä yhä useampi ihminen on kiinnostunut sijoittamaan siihen ainakin jonkin verran. Vaikka fiat-valuutat ovat nykyään hyvin keskeisessä asemassa, kryptovaluuttojen rooli on jatkuvasti kasvamaan päin rahamarkkinoilla.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan sijoittamisen bitcoineihin, kannattaa jatkaa tämän artikkelin lukemista. Kyseessä on opas mistä ostaa bitcoineja helposti ja kätevästi. Se kattaa kaikki tarvittavat tiedot Bitcoiniin sijoittamista varten, mikä auttaa aloittelijoita eteenpäin kryptojen ihmeellisessä maailmassa.

Kryptopörssit tarjoavat helpon tavan ostaa bitcoineja

Kryptopörssit ovat erittäin suosittuja kauppapaikkoja bitcoinien ostamiseen. Nykyään ne tarjoavat helpoimman tien kryptovaluuttojen sijoittamiseen. Sen lisäksi ne kehittyvät jatkuvasti helppokäyttöisemmäksi, joten niitä voi suositella varsinkin aloitteleville kryptosijoittajille.

Mikäli haluat ostaa bitcoineja kryptopörssistä, silloin et tarvitse omaa kryptolompakkoa erikseen. Sen sijaan kryptopörssi luo jokaiselle käyttäjälle oman lompakon, josta käsin sijoittaja voi tehdä siirtoja bitcoineihin liittyen.

Toinen hyvä puoli on siinä, että bitcoinien ostaminen onnistuu myös fiat-valuutalla. Voit tehdä rahansiirron kryptopörssin alustalle esimerkiksi verkkopankin kautta, minkä jälkeen eurot siirtyvät kauppapaikan käyttäjätilille. Sitten voit käyttää saldoasi ja ostaa bitcoineja alustalta vain muutamalla hiiren klikkauksella. Kun olet ostanut bitcoinisi, voit käyttää sitä online-kasinoilla, verkkokaupoissa tai missä tahansa muualla, missä Bitcoinia hyväksytään.

 Tunnettuja kryptopörssejä ovat esimerkiksi:

  • Crypto.com
  • Binance
  • Coinbase
  • Kraken
  • Coinmotion

Vaikka bitcoineja voi säilyttää kryptopörsseissä, siihen liittyy myös tietynlaisia riskejä. Niitä kohtaan saatetaan tehdä verkkohyökkäyksiä, jolloin hakkerit voivat onnistua varastamaan sijoittajien varoja.

Tähän vastaukseksi on kehitetty niin sanottu kylmälompakko. Sen käyttö vaatii hieman enemmän vaivaa kuin kuuman lompakon käyttö, mutta tarjoaa parhaan mahdollisen turvallisuuden kryptovaluutoillesi.

Bitcoin-automaatit – tulevaisuuden pankkiautomaatteja?

Bitcoineja on nykyään mahdollista ostaa myös Bitcoin-automaattien kautta. Ne ovat pitkälti hyvin samanlaisia laitteita kuin perinteiset pankkiautomaatit. Suurin ero on vain siinä, että käyttäjä voi ostaa pankkikortin avulla bitcoineja. 

Vaikka tällaiset automaatit ovat yleistyneet eri puolilla maailmaa, ne eivät ole niin suosittuja kuin kryptopörssit. Tämä johtuu pitkälti siitä syystä, että niihin liittyvät siirtokulut ovat huomattavasti korkeammat. Tässä mielessä ne sopivat paremmin sellaisissa tapauksissa, joissa bitcoineja tarvitsee ostaa vain harvoin.

Kylmä lompakko antaa parhaan suojan bitcoineille

Jokaisen kryptosijoittajan on hyvä tietää, mitä tarkoitetaan kylmällä ja kuumalla lompakolla. Jos bitcoineja ostaa kryptopörssistä, silloin niitä säilytetään kuumassa lompakossa. Se tarkoittaa käytännössä vain sitä, että kyseinen lompakko on jatkuvasti yhteydessä internetiin.

Kylmälompakko voi olla taas joko ohjelmisto- tai laitteistopohjainen ratkaisu. Parhaat kylmälompakot muistuttavat USB-tikkuja, jotka voi yhdistää internetiin liittämällä ne tietokoneen USB-liitäntään. Muutoin sitä säilytetään turvallisessa paikassa siten, että yhteys verkkoon on katkaistu.

Kylmä lompakko voi olla myös paperilompakko, joka sisältää yksityisen avaimen ja julkisen osoitteen. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää säilyttää varsinkin yksityinen avain sellaisessa paikassa, ettei se voi tuhoutua esimerkiksi tulipalon tai vastaavan onnettomuuden myötä.

Juuri näiden edellä mainittujen ominaisuuksien ansiosta kylmälompakot ovat erittäin suosittuja ratkaisuja varsinkin kokeneiden kryptosijoittajien keskuudessa. Jos kryptopörssi sattuu menemään konkurssiin tai joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi, kylmässä lompakossa sijaitsevat kolikot ovat turvassa.

Muutoin kryptojen ostaminen on kylmälompakon avulla hyvin samanlaista kuin kryptopörsseistä ostaminen. Ensin tulee tietysti varmistaa se, että käyttäjällä on pääsy johonkin kryptopörssiin tai muuhun vastaavaan bitcoinien kauppapaikkaan. Tämän jälkeen varoja tulee siirtää kryptopörssiin, jolloin niiden vaihtaminen esimerkiksi fiat-valuutoiksi on mahdollista.

Kylmälompakon käytössä on kuitenkin joitakin keskeisiä eroja. Yksi on tietenkin se, ettei sitä käytettäessä tarvita välttämättä keskitettyä toimijaa. Yksilöt voivat käydä kauppaa kryptoilla suoraan toistensa kanssa ilman, että varat kierrätetään keskitetyn kauppapaikan kautta.

Tällöin on kuitenkin oltava äärimmäisen varovainen ja bitcoineja kannattaa siirtää vain niissä tapauksissa, kun toiseen osapuoleen voi varmasti luottaa. Kaikki transaktiot bitcoineihin liittyen ovat peruuttamattomia, jolloin siirrettyjä varoja ei voi saada enää takaisin niiden siirtämisen jälkeen.

Muista tehdä vertailua kauppapaikkojen välillä

Jotta voisit löytää sopivan kauppapaikan juuri itsellesi, niiden välillä on syytä tehdä vertailua. Tämä onnistuu helposti esimerkiksi erilaisten vertailusivustojen kautta tai lukemalla käyttäjien kokemuksia kryptopörsseistä ja muista vastaavista alustoista. 

Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti siihen, minkälaisia kuluja bitcoinien ostamiseen liittyy ja onko kyseinen alusta varmasti turvallinen.

Muita tärkeitä kysymyksiä, joita kannattaa pohtia, ovat esimerkiksi:

  1. Mitä kaikkia kryptovaluuttoja kauppapaikka tukee?
  2. Voiko alustaa käyttää myös mobiilisovelluksen kautta?
  3. Millä tavoin kryptopörssi säilyttää asiakkaiden varoja?
  4. Onko alustalla minkäänlaisia etuohjelmia aktiivisille sijoittajille?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *