Krypto

Miten Kryptot tulevat muuttumaan 2024?

Vuosi 2023 on ollut kryptovaluuttojen alalla vaikea mutta antoisa vuosi, ja tämän vuoksi monet alasta kiinnostuneet ihmiset ihmettelevät, miten ensi vuosi, eli 2024, tulee sujumaan. Tästä artikkelista löydät katsauksen tähän asiaan ja ennusteen siitä, miten asiat tulevat menemään kryptovaluuttojen ja niiden käyttäjien kannalta. Myös wolf gold -nettikolikkopeli on mukana muutoksessa.

Tämä artikkeli kattaa kaiken Bitcoinin puolittumisesta, jota ihmiset odottavat kuin kuuta nousevaa, mahdollisiin kurssien romahduksiin ja muihin vastaaviin asioihin. 

Kryptojen nykytilanne

Kaikista nykyisin olemassa olevista erilaisista kryptovaluutoista Bitcoin ei ole vain yksi vaikutusvaltaisimmista, vaan se on myös se, josta ihmiset puhuvat reilusti eniten. Vuosi oli Bitcoinille hyvä, sillä tämä omaisuuserä nousi 7. joulukuuta lähtien peräti 163 prosenttia aivan yhtäkkiä. Bitcoinin tämänhetkinen markkina-arvo on 847 miljardia dollaria. Tämä kaikki on hyvin lupaavaa bitcoinien kannalta, eikä tilanne voisi monien tutkijoiden mukaan olla enää yhtään parempi, vaikka huippuarvosta vielä hieman jäljessä ollaankin.

Syyt tämän väitteen takana ovat moninaisia ja monimutkaisia, eikä niitä kaikkia voida käsitellä näin lyhyessä artikkelissa, mutta voit silti saada yleiskuvan tästä asiasta. Ensinnäkin huhtikuussa 2024 Bitcoin käy läpi puolittumisen, josta ihmiset puhuvat paljon. Tämä tapahtuma tapahtuu joka neljäs vuosi, ja se leikkaa uusien Bitcoinien markkinoille tulon nopeutta puoleen.

Huolimatta huolestuttavasta nimestä, aiemmat puolittautumistapahtumat ovat olleet erittäin hyödyllisiä tälle kryptolle sekä ennen että jälkeen sen tapahtumisen. Tämän tiedon tarkistamiseksi riittää, että Bitcoinin nykyinen hinta on noussut 25 prosenttia pelkästään viimeisen kuukauden aikana.

Tämä voimakas ja positiivinen hinnanvaihtelu voi olla riippuvainen monista tekijöistä, mutta yksi niistä on ehdottomasti se optimismi, joka kryptoalalle on syntymässä Bitcoin spot -pörssin kaupankäynnin kohteena olevan rahaston ansiosta ja sen takia. Markkinoilla monet vaikutusvaltaiset yritykset, kuten muun muassa BlackRock ja Fidelity, ovat jättäneet hakemuksia tukeakseen tämän tuotteen käyttöönottoa kryptomarkkinoilla mahdollisimman pian.

EFT:t ja pitkän aikavälin suunnitelma

ETF-rahastoista on ollut paljon kohua, ja hyvästä syystä. Spot-ETF:t laillistaisivat Bitcoinin rahoituspalvelualalla, ja ne avaisivat myös uutta pääomaa niille ihmisille, jotka etsivät Bitcoinia hyväksytyllä ja helposti kaupattavissa olevalla laillisella tuotteella. Tämän lisäksi ihmisten, jotka ovat kiinnostuneita tietämään, mitä kryptotulevaisuus tuo tullessaan, tulisi myös perehtyä inflaatioon tarkemmin. Koska inflaatio on alkanut laskea viime kuukausina, tätä voidaan pitää lopullisena signaalina siitä, että korkojen korotuspaine on taittunut vihdoin. Tämä voi päätyä siihen, että keskuspankki laskee korkoja vuoden 2024 aikana useaan otteeseen, ja tällä voi olla suuri vaikutus Bitcoiniin.

Tämän valuutan volatiliteetin vuoksi monet ihmiset yrittävät elää hetkessä eivätkä mieti pitkän aikavälin suunnitelmaa kunnolla. Tämän vastapainoksi hyvä nyrkkisääntö olisi ostaa Bitcoinia vain, jos aiot pitää sitä hallussasi seuraavien viiden-kymmenen vuoden ajan. Bitcoin on erittäin kaupallistunut, mutta se on silti edelleen kohtuullisen hyvä pitkäaikainen sijoitus.

Tämä toimii sillä oletuksella, että bitcoinien arvo riippuu niiden niukkuudesta. Maailmassa voi olla aina vain 21 miljoonaa kolikkoa. Tämä on riippuvainen kiinteästä tarjontakatosta, joka on asetettu aikanaan Bitcoinin koodissa. Mielenkiintoista on, että tämä määrä voi silti muuttua, mutta vain siinä kaukaisessa tapauksessa, että suurin osa solmuista (lohkoketjuverkkoon osallistuvista laitteista) hyväksyisi sen. Asiantuntijoiden keskuudessa vallitsee yksimielisyys siitä, että tämä skenaario on äärimmäisen epätodennäköinen, joka on hyvä asia.

Lopuksi

Kryptovaluuttojen maailma kehittyy ja muuttuu päivä päivältä. Koska suurin osa uutisista näyttää pyörivän yhä edelleen Bitcoinin ympärillä, tässä artikkelissa keskityttiin sen takia paljon siihen. On tärkeää tarkastella Bitcoinia arvosäilönä, mutta ottaa silti huomioon sen suuri volatiliteetti. Historian tunnetuin arvosäilö on kulta, ja vaikka kryptoja, ainakaan tämän kaltaisia, on harvoin löydettävissä, ne eivät ole yhtä fyysisesti läsnä kuin itse kulta.

Nykyinen arvokatto on asetettu 1 biljoonan dollarin markkinoille, ja se tapahtuu erittäin todennäköisesti joskus vuonna 2024. Mutta reiluuden nimissä Bitcoinin arvo voi ylittää tuon arvon ja tulla vielä arvokkaammaksi ajan myötä. Mutta ennen kuin sijoitat impulsiivisesti tälle alalle, ole kuitenkin varovainen: nämä markkinat ovat tunnetusti äärimmäisen epävakaat ja kuten tiedät tämän vuoksi hyvä pohjatieto tästä asiasta, olisi otettava käyttöön ja vaalittava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *