Muu

Näistä peleistä puhutaan vielä vuonna 2023

Pelimaailma on kehittynyt hurjaa vauhtia muun kehityksen mukana. Pelit ovat yhä visuaalisempia, tehokkaampia ja niissä on mielettömästi eri käyttöominaisuuksia. Myös parantuneet nettiyhteydet sekä kuluttajienkin arkeen tulleet ammattilaistason pelivälineistöt ovat rikastuttaneet koko pelikokemusta

Suositut Playstation-pelit

Viime vuosina Playstationien kysyntä räjähti ja varsinkaan uutta Playstationia ei saanut lähes mistään. Nyt asia on kuitenkin korjaantunut ja pelaamisen iloa on riittänyt kaikille. Tässä tulevat pelit, joista kuulemme vielä:

 • Apex Legends

Peliin lähetetään 60 pelaajaa, joista muodostetaan kolmen hengen ryhmiä. Tämä Battle Royale-peli ei jätä ketään kylmäksi ja siitä onkin puhuttu tämän vuoden yhtenä kovimmista genren peleistä. Tästä pelistä kuullaan vielä varmasti vuonna 2023.

 • Call of Duty: Warzone

Tämän pelin uudet yksityiskohdat vuosivat julkisuuten aika paljon ennen pelin julkistusta, mutta se ei pelaajia ainakaan vähentänyt. Koko pelimaailma odotti innoissaan vihdoin tämänkin pelin battle royale – pelitilaa, minkä se sai uudessa versiossaan. Nyt maailma odottaakin, mitä kaikkea uutta 2023 tuo tullessaan.

 • FIFA 2022

Maailmalla suuren suosion saaneen jalkapallopelin seuraavaa osaa odotetaan kuin kuuta nousevaa. FIFA 2022 on tarjonnut pelaajilleen samaa tunnelmaa, kuin aikaisemmatkin versiot, mutta sitä on kommentoitu hidastempoisemmaksi kuin vuoden takaista edeltäjäänsä. Tämä on kuitenkin tuotu ilmi positiivisessa valossa. Saa nähdä, mitä FIFA 2023 tuo tulessaan.

Xbox-pelit

Xbox lanseerasi uudet konsolinsa Xbox Series X- ja Xbox Series S -pelikonsolit vuonna 2020 ja ne ovatkin saaneet laajan pelaajakuntansa myös Suomesta. Tässä ovat suositut pelit, joista tullaan kuulemaan myös vuonna 2023:

 • Call of Duty: Black Ops Cold War

Suosittu peli on vallannut tietysti myös uusimmat Xbox-konsolit. Kolme eri pelitilaa, räiskintä sekä loistavat grafiikat tekevät tästä pelistä pelaamisen arvoisen ja voimme uskoa, ettei versio varmasti jää viimeiseksi.

 • Control Ultimate Edition

Ihmiskunta on vaarassa – saatko tilanteen pelastettua? Tähän Xbox-versioon on yhdistetty kaikki aiemmat pelin laajennukset ja päivitykset. Peli on voittanut yli 80 palkintoa ympäri maailman ja se kannattaa ehdottomasti laittaa pelaamislistalle.

 • Destiny 2: The Witch Queen

Räiskintä ja varusteiden hankkiminen menee tässä pelissä uusiin ulottuvuuksiin. Peli on ollut hieman vaikeasti pelattava uusille pelaajille, mutta tämä versio saa hyppäämään helposti pelin juoneen kiinni.

PC-pelit

Tietokoneella pelattavien pelien maailma on muuttunut muutamassa vuodessa. Ostettavat pelit ovat tasoissa tai viemässä jopa paikkaa suosituilta blackjack muodoilta. Tässä suositut PC-pelit:

 • Stray

Erinomainen seikkailupeli, jossa pääset kissojen maailmaan. Peli on sympaattinen, mutta ei lainkaan tylsä ja pääset seikkailemaan erilaisiin maailmoihin kissan identiteetillä. Peli houkuttelee aloittamaan itsensä alusta tarkempaa pelaamista varten.

 • Norco

Syvän synkkä, mutta kuitenkin hauska peli kertoo päähenkilöstä Norcosta, joka palaa juurilleen äidin kuoleman jälkeen. Astu mukaan tarinaan ja tähän seikkailuun, joka tarjoaa syventymistä pelin tarinalliseen ja visuaaliseen kerrontaan.

 • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Tämä peli on raikas tuulahdus edellisiin LEGO-peleihin, vaikka idea on kutakuinkin pysynyt samana. Pelattavaa riittää, tarinankerronnallinen ote vie mukanaan ja huumori iskee niin nuorempiin pelaajiin, kuin aikuisiinkin.

Parhaat lautapelit

Vaikka videopelit ovat todella suosittuja, nousi korona-aikana myös lautapelien suosio uusiin sfääreihin. Näistä peleistä puhutaan vielä vuonna 2023:

 • Carcassonne

Helposti opittava klassikko on yksi parhaimmista 2-3 pelattavista peleistä. Helpot ja simppelisti sisäistettävät säännöt saavat lautapeleistä tietämättömämmänkin innostumaan.

 • Ticket to Ride Europe

Kiinnostaako matka halki Manner-Euroopan? Tämä mahtavan suosittu lautapeli ei tule jäämään jalkoihin myöskään vuonna 2023. Pelin ideana on rakentaa reittejä kaupunkien välille. Lähde siis seikkailuun.

Tulevaisuus on mobiilissa

Mielenkiintoista on, että peliyhtiöiden vuonna 2021 tuottamasta 175,8 miljardin dollarin globaaleista tuloista yli puolet tulee mobiilipeleistä. Tämä tekee siitä ylivoimaisesti suurimman segmentin globaaleilla pelimarkkinoilla ja osoittaa, miltä pelialan tulevaisuus saattaa näyttää.

Pelkästään vuonna 2020 mobiilipelien liikevaihto oli noin 77,2 miljardia dollaria. Tämän lisäksi pelaajien määrä kasvoi 12,5 prosentilla nousten 2,5 miljariin maailmanlaajuisesti. 

Nämä luvut huomioon ottaen mobiilipelaamisen merkitys tulee olemaan yksi verkkopelaamisen määrittävistä trendeistä vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Uudet julkaisut vuonna 2023

Monelle suositulle pelillä on lanseerattu jatko-osaa vuodelle 2023 ja pelaajat odottavatkin niitä kuin kuuta nosevaa. Esimerkiksi FIFA 2023, Final Fantasy 16, Dead Island 2, Ark II ja Street Fighter 6 ovat pelejä, joita pelaajat ympäri maailman odottavat innolla pelikonsoleidensa ja tietokoneidensa ääressä.

Pelibisnes on kasvanut entisestään, kilpailu on kovaa ja ammattilaiset ovat rautaisia. Tämä takaakin todella viimeisteltyjä lopputuloksia, joita kokeneet pelaajat pääsevät arvioimaan eri striimauspalveluiden kautta, kuin myös omaa pelikokemustaan yksin hypistellen. Kannattaa siis jäädä kuulolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *