eSports

Uusia pelejä e-urheilussa

E-urheilun pelimarkkinat ovat villiä katsottavaa, sillä vuosittain skenelle ilmestyy uusia pelejä. Kaikki peleistä eivät kuitenkin yllä menestyksen huipulle ja saavuta samaa tasoa kuin esimerkiksi CS:GO tai League of Legends. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että muutamilla uusilla peleillä voisi olla loistavasti potentiaalia tulevaisuuden e-urheiluturnauksiinkin.

Mitkä pelit ovat tähän mennessä dominoineet e-urheiluturnauksia?

Taito- ja sattumanvaraisten pelien, kuten Videoslots ista löytyvien, lisäksi pelimaailmaan on palautettu seikkailupelejä. Peliyritykset ja pelisivustot yrittävät pysyä aallonharjalla, mutta on varsin vaikeaa vaikuttaa siihen, millaiset pelit tulevat loppupeleissä menestymään e-urheilijoiden keskuudessa. E-urheiluturnauksia ovat viime vuosina dominoineet samat pelit, joilla on miljoonia faneja ympäri maailmaa.

E-urheilussa tähän mennessä suosituimpia pelejä ovat olleet erityisesti Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Valorant, Dota 2 sekä Fifa-pelit. Näistä peleistä esimerkiksi CS:GO on ollut suosittu peli jo tietokoneen keksimisen ajoista alkaen. On siis hyvin vaikeaa kilpailla tällaisen historiallisen menestyneen pelin kanssa. Suomessakin järjestetään kuuluisa e-urheiluturnaus, jossa CS:GO-pelin ammattilaiset kohtaavat toisensa.

Uudet pelit, joilla voisi olla potentiaalia

Vaikka e-urheilun pelimarkkinoilla kilpailu on erittäin kovaa, muutamat pelit ovat jo keränneet jo varsin paljon suosiota. Nämä pelit eivät välttämättä tule dominoimaan e-urheiluturnauksia, mutta ne ovat kaikesta huolimatta suosittuja erityisesti harrastelijoiden suosiossa. Seuraavaksi pääset tutustumaan sellaisiin peleihin kuin Breakaway, Lawbreakers, Quake Champions sekä Marvel vs. Capcom: Infinite.

Breakaway

Breakaway on uusi peli, joka on Amazon Game Studiosin tuontantoa. Kyseessä on kolmannen persoonan taistelupeli, jota pelataan joukkueittain. Peliä värittävät erilaiset mytologiset sankarit, joilla on omia vahvuuksiaan ja luokkiaan. Breakaway on 4v4-peli, jossa joukkueiden tavoitteena on napata taistelukentän keskellä oleva arvokas reliikki.

Kiinnostavan pelistä tekee juuri sen yhteisöllisyys, sillä joukkueiden on pakko pystyä tekemään tehokasta yhteistyötä onnistuakseen tavoitteessaan. Taistelun sankareilla on erilaisia rooleja, kuten taistelija ja ampuja, joiden taitoja on tärkeää käyttää pelissä hyödykseen. Pelaajien on onnistuttava sekä hyökkäämään että suojautumaan tehokkaasti samanaikaisesti.

LawBreakers

LawBreakers on toinen potentiaalinen e-urheilun menestyspeli, joka on ensimmäisen persoonan taistelupeli. Tässäkin pelissä taistellaan viiden pelaajan joukkueissa, mikä soveltuu loistavasti e-urheiluturnauksiin. Lawbreakersin kokoonpanossa yksi joukkue on “Law” ja toinen taas “Breakers” ja kummankin joukkeen on onnistuttava omissa tavoitteissaan voittaakseen.

LawBreakers on erittäin nopeatempoinen peli, joka tarjoaa haastetta kokeneellekin pelaajalle. Taisteluita voidaan käydä yhteensä kuudella erilaisella pelikartalla ja tärkeintä pelissä on löytää tasapaino joukkueen jäsenten välillä. Jokainen pelihahmo kuuluu nimittäin tiettyyn luokkaan, mikä luo hahmolle ominaisia piirteitä.

Quake Champions

Quake Champions on vanha kunnon areenapeli, jossa peliympäristö on valtavan kokoinen. Kyseessä on ensimmäisen persoonan nopeatempoinen taistelupeli. Quake Champions -pelin erikoisuutta ovat valtava erilaisten pelihahmojen määrä sekä monenlaiset taisteluaseet. Se, miksi pelillä voisi olla potentiaalia e-urheiluareenoille, on yksinkertaisesti pelin tuttu pelimuoto. Esimerkiksi menestyspeli Doom on hyvin samankaltainen peli, joka on kerännyt pelaajia myös e-urheilussa.

Marvel vs. Capcom: Infinite

Marvel vs. Capcom: Infinite on myöskin potentiaalinen suosikkipeli e-urheilussa. Ensinnäkin peli perustuu suosittujen sarjakuvahahmojen taisteluun, josta monet e-urheilun ystävät ovat olleet innoissaan. Kyseessä on 2v2-taistelupeli, jota värittävät hienot animaatiot sekä pelihahmot. Mukana ovat niin Wolverine kuin Spider-Mankin.

E-urheiluturnauksiin pääsevät vain todelliset menestyspelit

Yllä mainituilla peleillä voisi olla tulevaisuudessa potentiaalia jopa e-urheiluturnauksiin, mutta on totta, että vain murto-osa kaikista peleistä menestyy. Kun pelistä tulee ammattipelaajienkin suosikki, on pelinkehittäjä tehnyt jotakin oikein. Kaikesta huolimatta peli voi jäädä yksinomaan harrastajapelaajien suosikiksi, eikä sekään haitta. Pelien tärkein tarkoitus on nimittäin viihdyttää ja tarjota mukavia pelikokemuksia.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service
X