Pelit

Vuoden 2022 Suurimmat Mobiilipelien Trendit

Mobiilipelaamisen tulevaisuus on jatkuvassa noususuunnassa. Tämä on yleinen klisee, mutta se voidaan perustella myös numeroilla, kuten seuraavat:

  • vuoteen 2022 mennessä 1,8 miljardia ihmistä on ladannut ainakin yhden mobiilipelin ja vuoteen 2025 mennessä lukumäärän uskotaan kasvavan 2,5 miljardiin
  • Vuonna 2023 mobiilipelien arvioidaan tuottavan yli 100 miljardin dollarin liikevaihdon
  • Ennusteiden mukaan vuonna 2023 koko pelialan suurin liikevaihto tullaan saamaan juuri mobiilipeleistä

Kiistatta mobiilipelien potentiaali on huikea niin kansainvälisesti kuin kansallisesti katsottuna, ovathan suomalaiset maailman ahkerimpia pelaajia ja samalla teknologiamyönteisempiä kansoja. Nykyään jokaisella suomalaisella on mobiilipuhelin.

Paljon muutakin kuin pilvipelaamista

Pilvipalvelujen käyttöönotosta pelaamisessa on tullut suuri ilmiö, mutta mobiilipelien trendit kattavat vuonna 2022 paljon muutakin kuin sen. Jokainen pelialan osa kehittyy omalla painollaan ja pilvipelaaminen vaikuttaa niin konsoli-, tietokone- kuin mobiilipelaamiseen.

Sen rinnalla on voitu kokea myös virtuaalipelaamisen kehittyminen ja uudenlaisten maksupalveluiden integrointi pelaamiseen.

Niistä jälkimmäinen on tarkoittanut samalla uusien pelaamisen haarojen syntymisen, kuten kasino ilman rekisteröitymistä -ilmiö tai kryptovaluuttojen käyttömahdollisuus rahapelaamisessa. Myös nekin ovat saatavilla mobiilipelaajille. Kaikki pelialan uusimmat trendit suunnitellaan tällä hetkellä mobiilipelaajat etusijalla.

Tietokoneen tasoista pelaamista puhelimella

Mobiilipelaajien suurin haaste on ollut pelien heikko laatu verrattuna tietokonepeleihin. Viime vuosina kuitenkin mobiilipelien pelattavuuteen, grafiikoihin ja alustoihin on käytetty hurjasti aikaa ja yhä useampi mobiilipelaaja etsii peleistään juuri sitä viiden tähden pelikokemusta, joka on tähän mennessä ollut saatavilla pelkästään tietokoneilla.

Siihen ei liity kuitenkaan pelkästään pelien ominaisuudet, vaan itse puhelinten ominaisuudet. Markkinoille on ilmestynyt niin sanottuja pelipuhelimia, joiden näytöt ovat normaalia suuremmat ja niiden akut kestävät huomattavasti pidempään kuin normaalisti. Lisäksi niiden prosessorit, näytönohjaimet, muistitila ja kaikki tekniset ominaisuudet ovat optimoitu pelaamiseen, varsinkin vaativien pelien pyörittämiseen.

Sosiaalisuutta kaivataan edelleen

Sosiaalinen pelaaminen ei näytä hiipumisen merkkejä. Ihmiset etsivät nykyään sosiaalisia kontakteja netin pelimaailmasta, joka tuntuu luontevalta. Ovathan kyseessä samanhenkiset ihmiset. 

Pelkän moninpelien pelaamisen sijaan uusimmat sosiaalisen pelaamisen ilmiöt tulevat painottumaan enemmänkin chattaamiseen muiden pelaajien kanssa, sosiaalisen median mukaan ottamiseen ja monipuolisempaan yhteiseen pelaamiseen. Esimerkiksi samoja pelejä pelaavat voivat muodostaa ryhmiä, jotka kokoontuvat yhteen pelaamaan valitsemiaan pelejä ja keskustelevat niistä yhdessä. 

Muita erikoisuuksia sosiaalisen pelaamisen alalla ovat kaksintaistelut toisen pelaajan kanssa eri pelien PvP-tiloissa. Tällöin vastustajana on aito pelaaja eikä pelin tekoälyohjelmisto. Samaan kategoriaan voidaan laittaa yhteistyöpelit (co-opit), jossa kaksi tai useampi pelaaja tekee yhteistyötä päihittääkseen yhteisen vastustajan.

Etenkin Aasiassa suurissa virtuaalimaailmoissa pelattaviin peleihin on lisätty yhteistiloja, joissa pelaajat voivat keskustella vapaasti keskenään myös muista asioista. Robloxin tapaisiin peleihin on liitetty jopa viihdehuone, jossa esitetään erilaisia esityksiä huoneessa oleskeleville pelaajille

Mahdollisuudet ovat edelleen rajattomat

Mobiilitrendit kehittyvät vauhdilla ja niiden rajoja ei ole saavutettu. Pelivalmistajat, pelaajat ja mobiiliteknologian kehittäjät tekevät jokainen omalla sarallaan työtä sen eteen, että juuri heidän yrityksensä nousisi mobiilipelaajien suosioon. Se tuo markkinoille yhä mielenkiintoisempia innovaatioita.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service
X