Uncategorized

ESports vedonlyönti – 5 vinkkiä aloittelijalle

ESports eli elektroninen urheilu, tai e-urheilu, on saanut huomiota mediassa viime aikoina. Tämän huomion myötä yhä useammat ihmiset ovat tulleet tietoiseksi eSportsin olemassaolosta, ja kiinnostus sitä kohtaan on kasvanut. Siitä on tullut myös yksi kohde vedonlyöntiin. Tässä artikkelissa annetaan viisi vinkkiä niille, jotka vasta aloittelevat vedonlyöntiä eSportsin saralla.

Esportin suosio vedonlyönnissä kasvaa

Esports on hyötynyt digitalisaatiosta, jossa monet tutut asiat ovat joko siirtyneet täysin verkkoon, tai ovat saaneet sähköisen vaihtoehdon. Digitalisaatio on johtanut myös verkossa olevien rahapelisivustojen voimakkaaseen kasvuun, ja ne tarjoavat kohteita myös esportin seuraajalle.

Eri vedonlyöntisivujen välillä käydään kovaa kilpailua ja niiden on pyrittävä houkuttelemaan asiakkaita eri tavoin. Yksi tunnetuimpia ja varmasti yleisimpiä tapoja on tarjota parhaat vedonlyöntibonukset sivuston pelaajille. Vedonlyönti ei siis koske enää pelkästään perinteisiä urheilulajeja, vaan mukaan on tullut myös esports. Siirrytään seuraavaksi vinkkeihin, joita voimme antaa vedonlyöjille, sillä tämä on monelle uusi vedonlyöntikohde.

Vinkki numero yksi: keskity peliin, jonka tunnet parhaiten

Esportsissa on siis tarjolla monenlaisia pelejä, joten myös vedonlyöntimahdollisuuksia on paljon. Vetoa voi lyödä aina Counter Strike Global Offensivesta League of Legendsiin ja niin edelleen. Kannattaa kuitenkin edetä maltilla vedonlyönnin suhteen: mikäli olet perehtynyt esimerkiksi Counter Strikessa pelaaviin joukkueisiin ja tunnet pelin, vetoa lyötäessä kannattaa pitäytyä tutussa ja turvallisessa pelissä sen sijaan, että löisit vetoa pelistä, joka ei vielä ole sinulle kovin tuttu.

Tätä taktiikkaa soveltamalla maksimoi omat mahdollisuutensa: on varmempaa lyödä vetoa pelistä, josta tietää jotakin verrattuna siihen, että hyppäisi täysin kylmiltään uuden pelin pariin. Tätä voi verrata vaikka perinteisten urheilulajien tilanteeseen: jos olet perehtynyt jääkiekkoon, et luultavasti tiedä riittävästi kaukalopallosta, jotta voisit tehdä asiantuntevia vetoja tämän lajin parissa.

Vinkki numero kaksi: seuraa suosikkitiimejäsi

Tämä on samankaltainen juttu kuin vaikkapa jääkiekon suhteen: seuraa suosikkijoukkueitasi, jotta tiedät, mitä odottaa heiltä. Mikäli et tiedä joukkueen vahvuuksia ja heikkouksia, on vedonlyöntikin vaikeaa. On totta, että menestyjien kenttä on vakiintunut viime aikoina, joten pelien ennakointi on hieman helpompaa. Silti on syytä muistaa, että esports on tunnetusti vaikeaa ennustaa ja tämä kannattaa pitää mielessä vetoa lyödessä. Internetin avulla on helppoa seurata suosikkijoukkuetta: voit seurata heitä sosiaalisessa mediassa ja katsoa pelejä esimerkiksi vaikka Twitchissä ja YouTubessa.

Lisäksi on hyvä perehtyä kommentaattorien analyyseihin eri joukkueista. Jälleen voimme ottaa vertailun perinteisiin urheilulajeihin: seuroja ja urheilijoita seuraamalla saat hyvän käsityksen heidän suorituskyvystään, ja kommentaattorit antavat arvokasta lisätietoa omille analyyseillesi. 

Vinkki numero kolme: seuraa joitakin tunnettuja huippupelaajia

Kuten tosielämän urheilussa myös esportissa on todella kovia huipputekijöitä. Tämä on totta siitä huolimatta, että CS:GO, LoL sekä myös Overwatch ovat kaikki joukkuepelejä. On nimittäin huippupelaajia, jotka ovat antaneet aivan ratkaisevan panoksen tiimiensä menestyksen eteen. Esimerkkeinä tästä voimme mainita Lee ‘Faker’ Sang-hyeokin sekä Marcelo ‘coldzera’ Davidin, jotka auttoivat joukkueensa voittoon.

Kannattaa siis pitää silmällä tiettyjä pelaajia, jotka saattavat auttaa vedonlyönnin suunnittelussa ja pelien tuloksien ennakoinnissa. Tässä pätee sama neuvo kuin vinkissä numero kaksi: sosiaalisen median avulla ja pelisuorituksia seuraamalla on mahdollista saada melko hyvä kuva huippupelaajista ja siitä mihin he kykenevät.

Vinkki numero neljä: aseta itsellesi selvä vedonlyöntibudjetti

Tämä on tuttu seikka monelle pitkäaikaiselle vedonlyöjälle: kannattaa asettaa selvästi määritelty budjetti esports -vedonlyöntiin. Tämä on osa vedonlyönnin taktiikkaa, sillä kuten aiemmin mainittua, esports on hyvin vaikeasti ennustettavaa, joten vedonlyöntitaktiikkaa tehtäessä on syytä ottaa mallia pitkän linjan vedonlyöjistä. Tarkkana budjetin kanssa pysyminen on yksi taidoista, joka on ehdottoman tärkeää opetella. Tällä tavalla saa pidettyä oman vedonlyöntitaktiikkansa loogisena ja määrätietoisena.

Vinkki numero viisi: massaa ei kannata seurata

Isoja turnauksia seuratessa iskee usein voimakas houkutus lyödä vetoa sen joukkueen puolesta, joka saa eniten huomiota. Tämä ei kuitenkaan ole järkevää, sillä kuten aiemmin mainitsimme, kannattaa tehdä omaa tutkimusta ja perehtyä joukkueisiin. Saatat nimittäin huomata jotakin, jonka massa on missannut!

Oman oivalluksen avulla on mahdollista menestyä vedonlyönnissä kertoimien johdosta ja saada myös mielihyvää siitä, että on huomannut jotakin, mitä muut eivät. Tarkkaavainen ja huolellinen selvitystyö voi johtaa siihen, että havaitse jotakin, mitä edes kommentaattorit eivät ole huomanneet. Taustatyön tekemiseen kannattaa siis varata riittävästi aikaa, sillä siitä saattaa olla iso hyöty vedonlyönnissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *