Uncategorized

Kolikkopelit – Kuumimmat Ominaisuudet Nyt

On tultu kauas niistä ajoista, kun pelialan pioneerit julkaisivat ensimmäiset verkkopohjaiset slottinsa 90-luvun puolivälissä. Kömpelöt kolmiriviset hedelmäpelit ovat vaihtuneet erikoisominaisuuksia pursuileviin, graafisesti upeisiin slotteihin, joiden voittolinjojen määrä voi nousta satoihin tuhansiin.

Nettikasinot, kuten https://wazamba.com/fi/games/slots, tarjoavat tuhannet erilaiset kolikkopelit testailtavaksi. Luodaan seuraavaksi katsaus siihen, mitkä ovat tämän hetken suosituimmat peliominaisuudet, niin osaat valita paremmin!

Megaways-mekaniikka ja cascade-omainaisuus

Yksi tämän päivän suurimmista hiteistä on Megaways-mekaniikka, joka on pysytellyt tiukasti korkeimman aallon harjalla jo pidemmän aikaa. Kyseessä on alun perin Big Time Gamingin kehittämä ominaisuus, jonka ansiosta pelin voittolinjojen määrä voi olla parhaimmillaan jopa 200 074. Sittemmin BGT on myynyt muille pelitaloille oikeuksia käyttää patenttiaan, joten Megaways-pelejä löytyy laajasti eri pelituottajilta.

Mekanismi perustuu siihen, että jokainen kela toimii itsenäisesti.

Ensimmäiselle kelalle voi pysähtyä vaikkapa seitsemän symbolia, seuraavalle neljä, kolmannelle vain yksi ja niin edelleen. Näin kelat näyttävät erilaisilta joka ikisellä kierroksella. Voittolinjat muodostuvat yksinkertaisesti siten, että sama symboli osuu vierekkäisille keloille, eli niiden ei tarvitse olla edes kosketuksissa toisiinsa.

Megaways-pelien kanssa kulkee usein käsi kädessä myös cascade-ominaisuus, mikä on yhtä lailla suosittu pelaajien keskuudessa. Ominaisuus saa aikaan sen, että aina saadessasi voittolinjan keloille, siihen osallistuvat symbolit haihtuvat ruudulta. Näin syntyviin tyhjiin paikkoihin tipahtaa ylhäältä päin uudet symbolit – tästä tulee vesiputoukseen viittaava nimitys.

Suosittuja pelejä, joista löytyy kumpikin näistä ominaisuuksista, ovat esimerkiksi nämä:

 • Gonzo’s Quest Megaways
 • Temple Tumble Megaways
 • Piggy Riches Megaways
 • The Dog House Megaways.

Klusteripelit

Klusteripelit ovat toimintatavaltaan hieman legendaarisen Tetriksen tyylisiä. Niissä ei ole lainkaan sloteille tyypillisiä keloja, vaan ne toimivat ruudukkona. Yleensä klusteripeleissä on vähintään 6×6-kokoinen ruudukko, joten symbolipaikkoja on useita kymmeniä.

Voitot muodostuvat niissä nimensä mukaisesti klustereissa eli ryppäissä. Aina kun samanlaiset symbolit osuvat ruudukossa toisiinsa joko sivuttain tai päällekkäin, ne muodostavat yhdessä voittoryppään. Normaalisti näitä samanlaisia symboleja vaaditaan vähintään kolme rykelmän muodostamiseksi.

Usein klusteripeleihin yhdistyy ylempänä esitelty cascade-ominaisuus, mikä lisää niiden vauhdikkuutta. Tämän tyyppisiä pelejä löytyy vielä melko vähän, mutta ne ovat nostamassa suosiotaan. Voit testata esimerkiksi nämä klusteripelit:

 • Reactoonz
 • Sweet Bonanza
 • Moon Princess
 • Rise of Olympus.

Kolikkopelien live-versiot

Kuten jatkuvasti kasvava striimauksen suosio kertoo, live-lähetyksenä seurattavat tapahtumat kiinnostavat nettikansaa aina vain enemmän. Tämä on nyt nähtävissä myös slottien parissa! Esimerkiksi Evolution Gaming ja Pragmatic Play ovat yhdistäneet slotit live-pelaamisen mukaansa tempaavaan maailmaan.

Niissä live-juontaja vetää peliä, joka muistuttaa piirteiltään tuttuja slotteja.

Peli voi noudatella täysin kelamallia ja samoja ominaisuuksia, tai sitten siinä voi olla mukana joitain aivan uusia elementtejä. Keloihin on voitu yhdistää vaikkapa onnenpyöräelementti tai koko peli voi rakentua sen ympärille. Joskus mukana voi olla näyttäviä 3D-tehosteita, jotka herättävät ruudulla koko teeman henkiin.

Joka tapauksessa peli saa hauskan ripauksen lisäjännitystä, kun sitä voidaan pelata yhdessä live-juontajan kanssa. Esimerkiksi nämä ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluat testata slottien live-versiot:

 • Sweet Bonanza Candyland
 • Gonzo’s Quest Treasure Hunt.

Live-pelaaminen slotteihin yhdistettynä on melko tuore innovaatio, joten tämän tyyppisiä pelejä ei ole vielä saatavilla suuria määriä. Jos katsotaan ensimmäisten pelien suosiota, ne tulevat kuitenkin todennäköisesti olemaan yksi isoista hiteistä tulevaisuudessa ja niiden määrä tulee odotettavasti kasvamaan reippaasti! Jos siis live-kolikkopelaaminen innostaa, kannattaa seurailla pelistudioiden uutisia uusista julkaisuista.

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service
X