Uncategorized

Millä tavoilla pelaaminen on muuttunut ja mitä tämä tarkoittaa pelaajalle?

Ihmiset ovat pelanneet pelejä oikeastaan aina. Erilaiset kortti- ja pöytäpelit ovat viihdyttäneet vapaa ajalla jo vuosisatojen ellei -tuhansien ajan. Pelaaminen on kuitenkin muuttunut hyvin monilla eri tavoilla, varsinkin viimeisten vuosien saatossa. Mutta miten tämä on oikein tapahtunut ja mitä se tarkoittaa pelaajille?

Tietenkin suurin vaikuttava tekijä pelaamisen muuttumiseen on ehdottomasti internet. Nykyään suuri osa pelaamisesta on siirtynyt kokonaan verkkoon, vaikka pelaajilla on vieläkin mahdollisuus pelata perinteisiä kortti- ja pöytäpelejä. Internet on mahdollistanut monia uusia asioita, joita ei oltaisi voitu ennen kuvitella, mikä tietenkin innostaa yhä useampia pelaamaan.

Uudet mahdollisuudet kiinnostavat myös pelaajia

Internet on tietenkin avannut ovia moniin muihinkin mahdollisuuksiin, jotka ovat vaikuttaneet yhteiskuntaamme hyvin monilla eri tavoilla. Yksi näistä on ehdottomasti kryptovaluutat ja lohkoketju teknologia. Se on mahdollistanut uskomattoman monia erilaisia asioita, minkä takia ei ole yllättävää, että se kiinnostaa monia.

Kryptovaluutoilla on nykyään tietenkin monia erilaisia käyttötarkoituksia, mutta yksi tärkeimmistä on vieläkin maksuna käyttäminen. Tämä onkin mahdollistettu myös monissa eri peleissä. Itse asiassa siitä on tullut niin suosittua, että nykyään on olemassa erityisiä kryptopelejä. Lue lisää täältä, jos olet kiinnostunut kryptovaluutoista ja niiden hankkimisesta, jotta pääset helposti ja nopeasti alkuun. 

Pelaajille on nykyään aivan uskomattomasti mahdollisuuksia

Kuten kaikki tietävät, internet on täynnä erilaisia mahdollisuuksia, jotka kiinnostavat pelaajia. Sieltä pelaajat voivat nykyään löytää sekä nopeasti pelattavat viihdyttävät lyhyet pelit kuten myös pidempikestoiset vaihtoehdot, joita pelatessa pelaajalla hurahtaa helposti tunti jos toinenkin.

Tietokone ei ole kuitenkaan ainoa mahdollisuus, mikä tulee erilaisiin pelilaitteisiin. Nimittäin nykyään pelaajille on jopa jättimäinen valikoima erilaisia laitteita, joita he voivat käyttää pelaamiseen. Esimerkiksi erilaisia konsoleita on niin paljon, että pelaajat ovat jopa jakautuneet sen mukaan, mikä on heidän mielestään paras vaihtoehto. 

Konsoleilla pelaaminen on myös muuttunut hieman. Nimittäin nykyään jopa erilaiset konsolit voidaan yhdistää verkkoon. Tämän ansiosta pelaajat voivat hankkia pelejä suoraan konsolinsa kaupasta ja tietenkin ottaa yhteyttä muihin pelaajiin suoraan laitteen kautta. Tämä tekee myös konsolilla pelaamista helpompaa ja hauskempaa.

Pelaaminen on siirtynyt harrastuksesta jopa ammatti tasolle

Tietenkin monet pelaajat aloittavat pelaamisen yksinkertaisesti pitääkseen hauskaa vapaa ajallaan. Sen lisäksi joillekin pelaaminen on tätä suurempi asia. Nimittäin nykyään pelejä pelataan jopa ammattitason kilpailuissa, joissa kaikista parhaimmat pelaajat ottavat mittaa toisistaan.

Tätä tietenkin kutsutaan eSports eli elektroniseksi urheiluksi. Se on noussut hyvin korkeaan suosioon viimeisten vuosien saatossa, ja sen ennustetaan tulevan entistä suositummaksi tulevaisuudessa. Elektroninen urheilu tietenkin kerää koko ajan enemmän pelaajia, mutta sen lisäksi se kiinnostaa myös koko ajan enemmän erilaisia katsojia. Tämän takia lajista luodaan enemmän erilaisia mahdollisuuksia, kuten pienempiä yksittäisiä otteluita ja tietenkin jättimäisiä turnauksia.

Pelaamista on tutkittu jo hyvin kauan aikaa

Koska pelaaminen on ollut niin kauan jo monia kiinnostava asia, ei ole yllättävää, että siitä ja sen erilaisista vaikutuksista on tehty monia tutkimuksia. Esimerkiksi Tampereella on tehty Yliopistollinen tutkimus, joka on kestänyt jo 20 vuotta. Koska kyseessä on näin pitkä tutkimus, on tietenkin itsestään selvää, että kyseessä on hyvin suuri tutkimus, joka on vain kasvanut entisestään vuosien saatossa. 

Sen lisäksi tutkimuksen kesto paljastaa myös monia eri tapoja, joilla pelaaminen on muuttunut. Näitä on tietenkin hyvin monia, kuten olet jo huomannut artikkelistamme. Näiden asioiden lisäksi on kuitenkin monia muutoksia, kuten esimerkiksi se, ketkä kohderyhmät pelaavat ja tietenkin yleisön suhtautuminen pelaamiseen. Jos sinua kiinnostaa tutustua enemmän pelaamisen yhteiskunnallisiin muutoksiin vuosien saatossa, on suositeltavaa tutustua muun muassa juuri tähän tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *