Pelit

Kuinka perustaa videopeliyritys: Yksinkertainen opas

Ihmiskunta on aina tarvinnut viihdettä. Digitaalisen aikakauden kynnyksellä tietokonepelit ja uudet verovapaat nettikasinot ilman rekisteröitymistä ovat saavuttaneet erityistä suosiota. Tällaiset viihdykkeet tarjoavat mahdollisuuden pitää hauskaa ja jopa tehdä voittoa. Monien mielestä tällaiset pelit ovat uusi suunta digitaalisessa maailmassa, jolle ei ole aiemmin ollut analogeja.

Pelien kehittäminen liikeideana

Jos tarkastelemme pelinkehitystä liikeideana, huomiota on kiinnitettävä julkaisukomponenttiin. Toiminnan jakaminen kehittäjän ja julkaisijan työhön johtuu liiketoimintaprosessien kokonaiserosta, vaikka tehtävä on yhteinen. Kehittäjän ei tarvitse olla kaupallinen organisaatio, mutta kustantaja on veronmaksaja, joka ottaa hoitaakseen kaiken organisatorisen työn. Laadukkaan pelin kehittämiseen tulisi osallistua seuraavat henkilöt

 • Henkilö, joka kirjoittaa koodia luo moottorin ja muita teknisiä tehtäviä.
 • Pelisuunnittelija. Tämä henkilö löytää pelin kaikkien osa-alueiden täydellisen tasapainon.
 • Luo tulevan pelin hahmojen ja elementtien ulkonäön.
 • Käsittelee hahmojen tai esineiden liikkeen kehittämistä.
 • Valitsee sopivimman ääniraidan projektin kaikkiin vaiheisiin.
 • Kirjoittaa interaktiivisen käsikirjoituksen projektisuunnitelman mukaisesti.
 • Henkilö, joka tarkistaa pelin laadun.

Työntekijöiden määrä riippuu alkuperäisestä ideasta. Tätä varten sinun on tutkittava markkinoita löytääkseen tyhjiä markkinarakoja, suosittuja genrejä. Tällä alalla sinun on kilpailtava suurten maailmanluokan kehittäjien kanssa. Yksinkertaisten pelien rakentaminen kestää 2-3 kuukautta, mutta monimutkaiset hankkeet voivat kestää useita vuosia. Tälle liiketoiminnalle on ominaista se, että jos projekti ei ensimmäisten kuukausien aikana kannattanut, on epätodennäköistä, että se kannattaisi ainakin jonain päivänä. Peliteollisuuden myyntijohtaja pystyi hankkimaan kehitykseen käytetyt varat takaisin ensimmäisten 24 tunnin aikana julkaisun jälkeen.

Pelisuunnittelun perusteet

Pelien luomisessa on kaksi pohjimmiltaan erilaista lähestymistapaa. Yhtäältä on suurten yritysten tie, jossa projektien parissa työskentelee suuri joukko asiantuntijoita. Toisaalta on olemassa “indie-tiimien” tie, jossa jokainen jäsen voi täyttää monia tehtäviä. Suurissa yrityksissä asiantuntijoilla on vakaa palkka ja edut. “Indie-kehityksessä” ei ehkä ole lainkaan rahaa, mutta jos projekti onnistuu, voit saada osuuden menestyvästä yrityksestä ja sen seurauksena suuret tulot – miljoonia dollareita kuukaudessa. Seuraavat ovat onnistuneen projektin pääkomponentit:

 1. Ero sinun pelisi ja kymmenien samankaltaisten pelien välillä. Avainkohta – mikä tekee pelistäsi ainutlaatuisen?
 2. Kuinka käyttäjäystävällinen pelisi on, mikä on pelin hallinnan erityispiirre.
 3. Yksinkertaisimmassakin pelissä juonella on tärkeä rooli.
 4. On tärkeää miettiä, millaisen vaikutuksen projektisi tekee pelaajiin. Ensivaikutelma on tärkein; käyttäjät arvostavat ääntä, grafiikkaa ja yleistä ulkoasua.

Maailmassa luodaan vuosittain 3 000-5 000 peliä, joista vain muutama sata menestyy kaupallisesti. Tärkeintä peliä kehitettäessä on ensin suunnitella koko prosessi ja sitten edetä vaiheittaiseen toteutukseen. Lisäksi ennen oman studion perustamista on parempi hankkia kokemusta suuressa pelialan yrityksessä.

Peliprojektin markkinointi

Älä ole liian optimistinen ja toivo välitöntä mainetta ja menestystä, kun peli julkaistaan. Saadaksesi arvokkaan tuotteen, sinun on kokeiltava sitä, eikä vain kehitysvaiheessa ja myynninedistämisvaiheessa. Jos et vielä käytä sosiaalista mediaa levittääksesi sanaa tuotteestasi, nyt on oikea aika tehdä se. Muista etsiä niitä, jotka tukevat ja keskustelevat tuotteestasi. Jos järjestät palkitsemisjärjestelmän oikein, näistä ihmisistä tulee osa tuotteesi edistämistä.

Mainostaminen on yksi parhaista ja helpoimmista tavoista, joilla aloittelevat kehittäjät voivat lisätä projektinsa kannattavuutta. Nyt mobiilipelien markkinoilla on suuri tarve liikenteelle, joten mainonta tuo hyvää voittoa. PC-peleissä ja konsoleilla käytetään aktiivisesti sellaista rahan ansaitsemisen välinettä kuin sisällön myynti. Mobiilipeleissä sille ei ole vielä löytynyt käyttöä – ne kehittäjät, jotka pystyvät täyttämään tämän aukon, saavat hyvät lisätulot. Pelien kohdalla kohdeyleisön löytäminen on paljon helpompaa kuin muissa tapauksissa.

Ihmiset haluavat pitää hauskaa pelaamalla laadukkaita pelejä ja ovat valmiita maksamaan siitä. Toivomme, että nämä tiedot auttavat sinua luomaan todellisen mestariteoksen uhkapelien maailmassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *