Uncategorized

Miten Aloittaa Videopelien Striimaaminen Vuonna 2022? – Aloittelijan Opas

Videopelit ovat tänä päivänä iso osa ihmisten elämää. Monet pitävät niiden pelaamisesta, mutta yhä useampi nauttii myös siitä, että voi katsella muiden pelaavan.

Muiden pelaamisen katselun ovat mahdollistaneet lukuisat striimaussivustot, kuten Twitch, Meta ja YouTube, joiden parissa monet sisällöntuottajat tekevät videoita omista pelisessioistaan tai vaihtoehtoisesti kuvaavat sitä livenä.

Jos itse pidät pelaamisesta – olivatpa kyseessä sitten videopelit tai rahapelit, joiden parissa voi hyödyntää ilmaista pelirahaa 2022 – ja haluat viihdyttää muita sekä olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan, voi videopelien striimaus sopia myös sinulle.

Alkuun pääseminen voi kuitenkin viedä aikaa varsinkin silloin, jos ei tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Hätä ei ole tämän näköinen, sillä tässä oppaassa käymme läpi videopelien striimauksen aloittamisen perusteet.

Videopelien striimauksen aloittamisen opas

Striimaamisen aloitus vaihe vaiheelta

Ensimmäiseksi moni varmasti pohtii sitä, miten videopelien striimaus konkreettisesti aloitetaan. Tässä ohjeet lyhyesti kaikista siihen liittyvistä välivaiheista:

 1. Valitse oma markkinarako – Mistä haluat tarkalleen ottaen striimata? Pelaatko pelien tarinoita läpi vai teetkö kenties haasteita? Muista rajata aihe riittävän tarkkaan.
 2. Tunne yleisösi – Kun aihe on valittu, täytyy seuraavaksi valita, mitä haluaa katsojien odottavan striimeiltä. Onko striimeissä ollenkaan puhetta vai onko tarjolla hauskaa ja sosiaalista pelaamista?
 3. Suunnittele sisältö – On äärimmäisen tärkeää suunnitella etukäteen, kuinka paljon ja minkälaista sisältöä aikoo julkaista. Strategiat ja suunnitelmat ovat tarpeen.
 4. Päätä aikataulu – Valitse, kuinka usein ja mihin aikaan striimaat, ja pidä tuosta ajasta kiinni.

Mitä laitteita videostriimauksessa tarvitaan?

Striimaus ei onnistu tyhjin käsin, vaan siihen tarvitaan erilaisia laitteita ja tarvikkeita. Itselleen täytyy hankkia muun muassa:

 • Kamera: Voit periaatteessa käyttää mitä tahansa kameraa, joka sinulta löytyy, eli jopa web-kamerakin käy. Jos voi kuitenkin käyttää rahaa, kannattaa hankkia kunnollinen kamera, kuten Logitech C922 Pro.
 • Mikrofoni: Jotta striimissä puhuminen onnistuu hyvällä äänenlaadulla, täytyy olla käytössä kunnollinen mikrofoni.
 • Vakaa nettiyhteys: Pelistriimi ei saisi mieluiten kaatua kesken kaiken, jonka vuoksi on tärkeää hankkia vakaa nettiyhteys. Parempi verkkoyhteys takaa myös sen, että striimi toimii sulavammin katsojan näkökulmasta.
 • Muut tarvikkeet: Striimaukseen voi vielä tarvita muita lisätarvikkeita, kuten studiovaloja, pelituolin, pöydän, green screenin ja/tai PS5:n PSVR2-virtuaalilasit.

Eri striimausalustat

Missä striimaus sitten onnistuu? Valitse itsellesi vaihtoehto esimerkiksi seuraavista:

 • Twitch
 • Meta Gaming
 • YouTube Gaming
 • Twitter Live

Rahan tienaaminen striimauksella

Monet eivät välttämättä tiedä sitä, mutta videopelien striimauksella voi tienata rahaa. Useimmiten se onnistuu lahjoituksilla, tilauksilla, sponsoreilla sekä mainoksilla.

Lahjoitukset ovat näistä kaikkein yleisimpiä ja niitä katsojat voivat jakaa esimerkiksi PayPalin kautta. Nämä rahat striimaaja voi pitää 100-prosenttisesti itsellään.

Vaikka tienaustapoja on monia, ei striimaajaksi kannata ryhtyä vain siksi. Pelaamisen kuuluu olla intohimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *