Teknologiat

Nokia Oyj Osake (NOKIA)

nokia osake


Nokia Oyj, jota yleisesti kutsutaan pelkästään Nokiaksi, on monikansallinen tietoliikenne-, tietotekniikka- ja kulutuselektroniikkayritys. Tässä artikkelissa tarkastelemme Nokian eri näkökohtia, mukaan lukien sen tausta, toiminta ja pörssimarkkinat.

Yritysprofiili

Attribuutti Tiedot
Yrityksen nimi Nokia Oyj
Perustettu 1865
Pääkonttori Espoo, Suomi
Toimiala Tietoliikenne, tietotekniikka, kulutuselektroniikka
Päätuotteet Verkkoinfrastruktuuri, teknologiapalvelut, matkapuhelimet ja kulutuselektroniikka
Toimitusjohtaja Pekka Lundmark
Liikevaihto (2023) 22,2 miljardia euroa
Työntekijöiden määrä Noin 87 000
Osakkeen nimi NOKIA
Pörssilistaukset Helsingin pörssi (HEL:NOKIA), New Yorkin pörssi (NYSE:NOK)
Markkina-arvo Noin 20 miljardia euroa
ISIN-koodi FI0009000681

Mikä on Nokia Oyj?

Nokia Oyj on maailmanlaajuinen johtaja tietoliikenne- ja teknologiasektoreilla. Vuonna 1865 perustettu Nokia on kehittynyt yhdestä paperitehtaasta monipuoliseksi monikansalliseksi yritykseksi. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa, ja sillä on toimintaa maailmanlaajuisesti.

Mitä Nokia tekee?

Nokia erikoistuu useisiin avainalueisiin:

  1. Verkkoinfrastruktuuri: Nokia tarjoaa edistyneitä verkkoinfrastruktuuriratkaisuja, mukaan lukien 5G-teknologiaa, teleoperaattoreille ja yrityksille.
  2. Teknologiapalvelut: Yritys tarjoaa laajan valikoiman teknologiapalveluja, mukaan lukien ohjelmistot, pilviratkaisut ja IoT-yhteydet.
  3. Kulutuselektroniikka: Vaikka Nokia tunnetaan laajalti matkapuhelimistaan, se on laajentunut myös muihin kulutuselektroniikkatuotteisiin.
  4. Tutkimus ja innovaatio: Nokia investoi voimakkaasti tutkimukseen ja kehitykseen keskittyen seuraavan sukupolven teknologioihin.

Sijainti ja globaali läsnäolo

Nokian pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa. Yrityksellä on kuitenkin merkittävä globaali läsnäolo, ja toimistoja ja toimintaa on yli 100 maassa.

Tämä laaja ulottuvuus mahdollistaa Nokian palvella monipuolista asiakaskuntaa ja ylläpitää vahvoja suhteita johtaviin teleoperaattoreihin maailmanlaajuisesti.

Nokian osakkeet

Nokian osakkeet ovat julkisesti kaupankäynnin kohteena ja ne tunnetaan tunnuksella “NOKIA” Helsingin pörssissä ja “NOK” New Yorkin pörssissä.

Osakelistaukset

  1. Helsingin pörssi (HEL:NOKIA): Nokian ensisijainen listaus on Helsingin pörssissä Suomessa.
  2. New Yorkin pörssi (NYSE:NOK): Nokian American Depository Shares (ADS) on listattu New Yorkin pörssissä, mikä mahdollistaa Yhdysvaltain sijoittajien kaupankäynnin osakkeilla.

Tietoja osakkeista

Nokian osakkeet ovat vuosien varrella osoittaneet vaihtelevaa suorituskykyä, johon ovat vaikuttaneet markkinaolosuhteet, teknologiset edistysaskeleet ja yrityksen strategiset päätökset.

Osakkeet tunnetaan korkeasta likviditeetistään ja ovat suosittu valinta sijoittajille, jotka etsivät altistumista tietoliikennesektorille.

Viimeaikainen suorituskyky

Viime vuosina Nokia on keskittynyt liiketoimintamallinsa muuttamiseen, ja merkittäviä investointeja on tehty 5G-teknologiaan ja verkkoinfrastruktuuriin. Tämä strateginen siirtymä on vaikuttanut myönteisesti yhtiön osakkeiden suorituskykyyn ja houkutellut sekä institutionaalisia että yksityisiä sijoittajia.

Johtopäätös

Nokia Oyj on edelleen keskeinen toimija globaaleilla tietoliikenne- ja teknologiatuotteiden markkinoilla. Rikkaalla historiallaan, monipuolisella tuotevalikoimallaan ja vahvalla markkina-asemallaan Nokia jatkaa yhteyksien tulevaisuuden muokkaamista.

Sen osakkeet, jotka ovat listattu suurilla pörsseillä, tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden olla osa tätä dynaamista toimialaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *