Teknologiat

Talvivaara Osake

Talvivaara Sotkamo Oyj, tunnetaan nykyisin nimellä Terrafame Oy, on suomalainen kaivosyhtiö, joka on tunnettu erityisesti nikkelin ja sinkin louhinnasta. Yhtiön kaivos sijaitsee Sotkamossa, Kainuussa, ja se on yksi merkittävimmistä kaivosprojekteista Suomessa.

Yhtiön Tiedot

Tiedot Arvo
Perustettu 2004
Pääkonttori Sotkamo, Suomi
Toimiala Kaivosteollisuus
CEO Joni Lukkaroinen
ISIN FI0009014716
Työntekijät 1,500 (2024)
Markkina-arvo Ei julkistettu
Listattu Nasdaq Helsinki

Mitä Talvivaara Tekee?

Talvivaara keskittyy monimetallikaivostoimintaan ja sen päämineraalit ovat nikkeli ja sinkki. Yhtiön kaivoksen tuotantoprosessi perustuu bioheapleaching-tekniikkaan, joka on biologinen liuotusmenetelmä.

Lisäksi kaivos tuottaa kuparia ja kobolttia. Talvivaaran kaivos on yksi Euroopan suurimmista tunnetuista sulfidisen nikkelin esiintymistä.

Yhtiön Sijainti

Talvivaaran kaivos sijaitsee Sotkamossa, Kainuussa, lähellä Talvivaara-nimistä vaaraa. Kaivos on tärkeä paikallinen työnantaja ja sillä on merkittävä rooli alueen taloudessa.

Talvivaaran Osake

Talvivaaran osake oli listattuna Helsingin pörssissä kaupankäyntitunnuksella TLV1V. Yhtiön osakkeet herättivät aikanaan paljon kiinnostusta sijoittajien keskuudessa, mutta yhtiön toimintaan liittyneet ympäristöongelmat ja taloudelliset haasteet vaikuttivat osakkeen arvoon merkittävästi.

Osakkeen Tiedot

Tunnus Arvo
Osakkeen nimi Talvivaara Sotkamo Oyj
Kaupankäyntitunnus TLV1V
ISIN FI0009014716
Listattu Nasdaq Helsinki
Osakkeen hinta Ei julkistettu
Markkina-arvo Ei julkistettu
Osakkeiden lukumäärä Ei julkistettu

Osakkeiden Kaupankäynti

Talvivaaran osakkeet olivat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Helsinki -pörssissä, mutta yhtiö kohtasi useita haasteita, jotka vaikuttivat merkittävästi sen osakkeen arvoon. Ympäristöongelmat ja taloudelliset vaikeudet johtivat siihen, että yhtiö ajautui konkurssiin, ja sen toiminta jatkuu nyt Terrafame-nimellä.

Taloudellinen Kehitys ja Tulevaisuuden Näkymät

Talvivaara, nykyisin Terrafame, jatkaa toimintaansa nikkelin ja muiden metallien tuotannossa. Yhtiö on investoinut merkittävästi ympäristöasioiden parantamiseen ja tuotannon tehostamiseen.

Tulevaisuudessa Terrafame pyrkii vahvistamaan asemaansa kestävän kaivostoiminnan edelläkävijänä ja parantamaan taloudellista suorituskykyään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *