Pelit

Top 5 Parhaat Uudet Videopelit Vuonna 2022

Ovatko etsinnässä parhaat uudet videopelit, jotka tullaan julkaisemaan vuonna 2022? Siinä tapauksessa olet saapunut oikeaan paikkaan! Tänä vuonna markkinoilla on luvassa äärimmäisen laadukasta viihdettä oikeastaan jokaisella alustalla. Tarjolla oleva viihde on jopa niin korkeaa tasoa, että se pitää jokaisen meistä hereillä yön varhaisille tunnille saakka!

Mukaan mahtuu esimerkiksi hitaasti syttyviä roolipelejä sekä harvinaisia jymymenestyksiä, mutta ei pidä myöskään unohtaa, että myös moni kasino ilman rekisteröitymistä tarjoaa sivuillaan markkinoiden kuumimmat uudet rahapelit, jotka ovat viihdeasteikolla myöskin hyvin korkealla. Kaiken kaikkiaan pelialalla on luvassa hyvin jännittävät ajat edessä, eikä kukaan malta odottaa kaikkea sitä ihanuutta, mitä on luvassa!

Pelejä on tulossa todella monia ja kaikilla on ne omat preferenssinsä, joten on mahdotonta sanoa, mihin yhteen peliin jokaisella tulisi kiinnittää huomiota ja sitä pitäisi odottaa kuin kuuta nousevaa. Siksi olemmekin kehitelleet listan, jossa päästään näkemään ne kaikki vuoden 2022 kuumimmat uutuudet. Kerromme, mistä niissä on kyse, milloin niitä pääsee pelaamaan ja miksi ne kenties ovat rahasi arvoisia.

 

Tähän listaan kannattaa ehdottomasti tutustua, olipa käytössä mikä tahansa näistä konsoleista:

 • PS5 / PS4
 • PC
 • Nintendo Switch
 • Xbox Series S
 • Xbox Series X

Lua alta listaus parhaista vuonna 2022 ilmestyvistä videopeleistä!

Parhaat uudet videopelit 2022

Dying Light 2: Stay Human

Plussat:

 • Loistavaa parkouria ja erinomaista taistelua
 • Monimutkainen RPG-mekaniikka
 • Kauniisti suunnitelu maailma
 • Kunnollinen tarina

Miinukset:

 • Ajoittain tökkivää ääninäyttelemistä ja dialogia

Eihän olisi olemassa aitoa pelivuotta ilman, että markkinoille saapuisi vähintään yksi zombi-teemainen peli. Tällä kertaa se on vuoden 2015 Dying Lightin jatko-osa Dying Light 2: Stay Human.

Kyseisessä pelin tapahtuvat sijoittuvat 20 vuoden päähän ensimmäisen osan tapahtumista. Pelissä pelataan Aiden Caldwellina, tartunnan saaneena selviytyjänä, joka yrittää paljastaa menneisyytensä salaisuudet ja löytää sisarensa keskeltä rappeutuvaa maailmaa. Aidenin etsintä vie hänet The Cityyn – viimeiseen oikeiden ihmisten asuinpaikkaan -, jossa pelaaja saa päättää, keskittyykö hän omaan päämääräänsä, vai auttaako hän muita selviytymään.

Kaiken keskiössä ovatkin valinnat ja seuraukset, ja pelaajan omat päätökset heijastuvatkin sitten tarinaan sekä ympäristöön.

Alkuperäisessä osassa yhdisteltiin zombitaistelua sekä Mirror’s Edgen parkouria, ja lisäksi siihen kehiteliin päivä- ja yöjärjestelmä. Dying Light 2 vie kaiken tämän vielä aivan uudelle tasolle. Pelistä löytyy lisäksi neljä kertaa suurempi kartta sekä rutkasti haasteita ja sivutehtäviä.

Pokémon Legends: Arceus

Plussat:

 • Keskittyy jälleen Pokémonien pyydystämiseen
 • Rikkoo perinteistä kaavaa
 • Jännittävä ja nopeatempoinen

Miinukset:

 • Jotkut eivät välttämättä pidä suunnanmuutoksesta

Pokémon Legends: Arceus on ihan erilainen kuin mikään aiempi

Pokémon-peli, jota on ehkä aiemmin tullut pelattua. Erilaisuus on tässä tapauksessa kuitenkin vain ja ainoastaan hyvä uutinen. Kun esimerkiksi Sword ja Shield tuovat peliin uudenlaisia ominaisuuksia, jotka tuovat hieman raitista ilmaa pitkään jatkuneeseen pelisarjaan, niin Arceus vie homman vielä askeleen pidemmälle: se ravistelee koko kaikkien aiemman tunteman pelisarjan uusiksi.

Pääsarjan ensimmäisenä osana toimiva Arceus vie pelaajan paljon vanhempaan versioon Pokémon Diamond and Pearl’s Sinnoh -alueesta, jossa Pokémonit vaeltelivat vapaasti ja pelaajan tehtävänä oli suorittaa yksi alueen ensimmäisistä Pokédexeistä.

Nyt mukana ei kuitenkaan ole merkkejä tai kuntosalin johtajia, ja Arceus keskittyykin ensisijaisesti Pokémonien nappaamiseen, eikä niidenkään niiden kanssa taistelemiseen. Joillekin tämä uusi suuntaus voi kolahtaa, kun taas toisten mielestä poikkeama on hieman liian suuri kaikille tutusta Pokémon-sarjasta.

Elden Ring

Kehittäjä FromSoftware näyttää jatkavan tunnettua suuntaustaan, eli vaikeita toimintaroolipelejä. Elden Ring on peli, jossa pelaaja pääsee Lands Betweenin fantasiamaailmaan viiltämään, väistelemään ja hakkeroimaan sekä ajoittamaan täydellisesti tietään valtakunnan läpi toivoen samalla, että heistä tulisi Elden Lord.

Jos tämä kuulostaa tylsältä fantasiahömpötykseltä, niin hätä ei ole tämän näköinen, sillä George R.R. Martin on tämän takana. Pelaajat ovat siis täysin turvallisissa käsissä. Ja tuon nimen turvin on hyvinkin mahdollista, että muutama videopelejä vieroksunut hyppää tähän junaan mukaan.

Vaikka pelien pelaaminen voi olla hyvin viihdyttävää, niin varoituksena täytyy mainita, ettei Elden Ring tule olemaan helppo peli. FromSoftwaren pelit ovat tunnetustikin hyvin haastavia ja joillekin se ei vain sovi. Joillekin haastavat pelit ovat taas hyvin tervetulleita, sillä niiden pelaaminen kehittää monia kognitiivisia toimintoja.

Horizon Forbidden West

Ensimmäinen osa tästä pelisarjasta oli yksi PS4:n kohokohdista, sillä siinä oli herkullinen maailma, josa menneisyys ja tulevaisuus kohtasivat hämmästyttävän ainutlaatuisella tyylillä.

Horizon Forbidden Westissä päästään jälleen kerran pelaamaan Aloylla ja tällä kertaa tutkitaan Yhdysvaltojen post-apokalyptistä länsiosaa. Horizon Forbidden West pyrkkii rakentamaan edeltänjänsä kaavaa ja samalla lisää mukaan uusia purettavia koneita, upeita ympäristöjä ja uusia hahmoja.

Tällä hetkellä tämä peli on menossa kovaa vauhtia vuoden peliksi!

Saints Row reboot

Alun perin Saints Row -pelisarjan uutuuteen piti päästä käsiksi helmikuussa, mutta nyt sitä joudutaan odottelemaan vielä joitakin kuukausia. Menee siis tovi ennen kuin pelaajat voivat taas hypätä Volitinionin kaoottiseen leikkikenttään.

Kyseessä ei ole vain yksi peli lisää tähän sarjaan, vaan kyseessä on todellakin Saints Row reboot, eli uudelleenkäynnistys. Sarjan kaksi ensimmäistä peliä alkoivat paljon vakavammin ja perustellummin ryhmittymien sodankäyntiin liittyen, ennen kuin taistelu muukalaisia vastaan ja ihmisten kimppuun hyökkääminen absurdeilla tavoilla tapahtui. Uusi Saints Row vaikuttaakin olevan yhdistelmä näitä kahta tyyliä.

Tämä peli on loistava vaihtoehto, jos etsii kevyempää versiota GTA:sta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *