eSports

Parhaat Battle Royale -pelit vuonna 2022

Battle Royale on ollut viimeisten vuosien suosituin videopelimuoto. Yleisimmin Battle Royalen ideana on erittäin tiivistetysti se, että pelaajat pudotetaan ilman tarvikkeita rajatulle alueelle ja viimeinen elossa oleva voittaa. Battle Royalen vahvuutena on se, että jokainen pelikerta on uniikki ja sitä voidaan pelata joko yksin, kavereiden kanssa tai tuntemattomien kanssa samassa joukkueessa.

Battle Royalen uskomattoman nopeasti kasvanut suosio on aiheuttanut sen, että jokainen videopelien valmistaja haluaa tuoda oman pelinsä mukaan kilpailuun. Kun Battle Royale -pelejä on jatkuvasti tarjolla enemmän ja enemmän täytyy jokaisen meistä herätä todellisuuteen. Emme vain yksinkertaisesti kerkeä pelaamaan jokaista uusinta Battle Royale -peliä.

Vaikka uusia Battle Royale -pelejä tulee tarjolle jatkuvasti, pyörivät kuvioissa usein samat korkean suosion saavuttaneet pelit. Viime vuoden suosituimmat esports-pelit ovat mitä todennäköisimmin suosittuja myös tänä vuonna, sillä mihin niiden suosio nyt yhtäkkiä laskisi. Parhaat Battle Royale -pelit ovatkin useimmiten juuri niitä, joita muistelet vielä kauan pelaamisen jälkeen ja joiden kimppuun haluat päästä taas heti kun vain on mahdollista.

Call of Duty: Warzone

Pelimaailmaa yhtään tuntevista henkilöistä jokainen osasi odottaa, että Call of Duty toisi markkinoille oman versionsa Battle Royale -pelistä. Tämä on selvästi kannattanut, sillä kyseessä on aivan ehdoton jättimenestys. Tarjolla on Call of Duty -pelisarjan tyylille uskollinen peli, joka vastaa oikeastaan kaikkiin odotuksiin.

Call of Duty: Warzone sisältää erilaisia pelimuotoja. Suosituimmassa pelimuodossa jopa 150 pelaajaa pudotetaan ilman varusteita rajattuun maailmaan, joka pienenee kaasukehän levitessä ympärillä. Pelaajien tehtävänä on kerätä itselleen mahdollisimman hyvät varusteet ja ennen kaikkea olla viimeinen hengissä. Viimeinen hengissä oleva pelaaja tai joukkue kruunataan voittajaksi.

Call of Duty: Warzone on yllättävänkin nopeatempoinen Battle Royale -peli, joka täyttää oikeastaan kaikki kyseisen genren vaatimukset. Kyseessä on todella tyypillinen Battle Royale -peli, joka nousee useiden muiden vaihtoehtojen yläpuolelle juuri omalla menestyksekkäälle Call of Duty -pelisarjalle uskollisella tyylillään ja loistavalla toimivuudellaan. Pelin grafiikat ovat hiotut viimeisen päälle ja yleisesti ottaen pelaaminen niin yksin kuin joukkueissa tarjoaa kerrassaan loistavan pelikokemuksen.

Fortnite

Fortnite on kenties tämän hetken koko maailman tunnetuin Battle Royale -peli. Tämä Epic Gamesin kehittämä peli on maailmanlaajuinen jättihitti. Menestykseen on osittain vaikuttanut itse pelin loistava pelattavuus, mutta myös hyvin pitkälti sen grafiikat. Vaikka kyseessä on Battle Royale -peli, jossa tarkoituksena on tuhota kaikki vastustajat, ei Fortnite ole yhtä väkivaltaisen ja raa’an näköinen kuin suurin osa kilpailevista peleistä. Tämän myötä Fortnite on saavuttanut suuren suosion myös nuorempien pelaajien keskuudessa.

Fortniten suuren suosion takana on ollut osittain myös se, että se on alusta asti ollut täysin ilmainen jokaiselle pelaajalle. Tietenkin on mahdollista toteuttaa pelin sisäisiä ostoksia, mutta nämä eivät auta sinua parempaan lopputulokseen, vaan enemmänkin lisäävät pelin viihdyttävyyttä. Fortnitea on muiden tunnettujen Battle Royale -pelien tapaan mahdollista pelata niin yksin kuin jopa neljän hengen joukkueina.

Näistä listatuista Battle Royale -genren peleistä Fortnite on ylivoimaisesti suosituin myös vedonlyönnin näkökulmasta. Suurin osa uhkapelisivustoista tarjoaa vedonlyöntikohteita silloin, kun kyseessä on suuri Fortnite-turnaus. Jos haluat tehdä Fortniten ja uhkapelaamisen yhdistämisestä entistä hauskempaa, voivat tähän auttaa erilaiset bonukset. Lunastamalla parhaat vedonlyöntibonukset saat lisää rahaa, jolla on mahdollista lyödä vetoa Fortnite-turnauksista.

Apex Legends

Apex Legends on Respawn Entertainmentin kehittämä Battle Royale -peli, jonka Electronic Arts julkaisi helmikuussa 2019. Kyseessä on erittäin tyypillinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli Battle Royale -genressä. Apex Legends onnistui nousemaan erittäin nopeasti valtavaan suosioon genressä, jota kyseisellä hetkellä dominoivat PUBG ja Fortnite.

Kuten kaikissa muissakin Battle Royale -peleissä, myös Apexissa tarkoituksena on olla viimeinen hengissä säilynyt pelaaja tai joukkue. Apexia voi pelata sekä kavereiden että täysin tuntemattomien pelaajien kanssa. Parhaimmillaan yhdessä pelissä mukana voi olla jopa 20 kolmen pelaajan joukkuetta tai 30 kahden pelaajan joukkuetta. Yhteensä pelaajia voi olla samassa pelissä paikalla siis jopa 60 kappaletta.

Apexissa pelaaja valitsee ensin itselleen niin sanotun sankarihahmon, jolla on oma erityistaito. Tämä voi olla esimerkiksi portaalin tai suojan luominen. Hahmon valitsemisen jälkeen pelaajat pudotetaan laajalle alueelle, joka lähtee hiljalleen kutistumaan. Pelaajat voivat etsiä alueelta aseita ja muita tarvikkeita ja heidän tulee liikkua kohti pelialueen keskustaa. Tärkeintä on se, että pelaaja ja hänen joukkueensa on viimeisenä hengissä.

Playerunknown’s Battlegrounds

Playerunknown’s Battlegrounds, eli tuttavallisemmin PUBG, on käytännössä se peli, joka aloitti Battle Royale -genren suosion kasvun.Tämä oli yksi nykyajan ensimmäisistä peleistä, jossa pelaaja pudotettiin taivaalta kartalle ja jossa hänen täytyi selvitä muita vastustajia vastaan aluksi täysin ilman resursseja. PUBGin julkaisemisen jälkeen tarjolle on tullut useita muita tunnettuja Battle Royale -pelejä.

PUBG julkaistiin alkuvuodesta 2017 ja saavutti oikeastaan heti julkaisunsa jälkeen valtavan suosion. Kyseessä on peli, jossa voit pelata joko yksin, parivaljakkona tai joukkueena. Jos et halua pelata yksin, voit pelata joko omien kavereiden tai täysin tuntemattomien henkilöiden kanssa. On tilanne kumpi tahansa, on tavoitteesi kerätä mahdollisimman hyvät varusteet ja tuhota kaikki muut vastustajat.

Kilpapelaamisen näkökulmasta PUBG on ollut myös mielenkiintoinen vaihtoehto. Siitä on järjestetty useita turnauksia ja hyväntekeväisyystapahtumia. Jos siis olet kiinnostunut ammattimaisesta PUBGin kilpapelaamisesta, ei se ole täysin mahdoton vaihtoehto. Aivan suosituimpien esports-pelien joukkoon PUBG ei kilpapelaamisen saralla pääse, mutta satunnaisten turnausten ansiosta voi tämäkin olla hyvä mahdollisuus joillekin pelaajille.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Osa teistä varmasti ajattelee, että eihän Fall Guys voi olla Battle Royale -peli. Välttämättä kaikkia Battle Royale -genren piirteitä Fall Guys ei täytä, mutta useat pelisivustot laskevat silti tämän pelin kyseisen genren alaiseksi. Fall Guys: Ultima Knockout on sopiva Battle Royale -peli niille, jotka eivät pidä kyseisen genren väkivaltaisesta luonteesta.

Fall Guys: Ultimate Knockout on peli, jossa pelaajien tehtävänä on selvitä läpi erilaisten tasojen sekä yksilöinä että joukkueena tasosta riippuen. Välillä edessä on esterata, josta vain tietty määrä pelaajia pääsee läpi. Toisissa radoissa pelataan jalkapalloa, jolloin häviäjäjoukkue putoaa. Kolmansissa taas leikitään hippaa ja neljänsissä yritetään pitää kruunua päässä mahdollisimman kauan. Päätarkoituksena on kuitenkin se, että kaikkien näiden tasojen jälkeen, ole viimeinen pelissä mukana oleva pelaaja.

Loppuvuosi 2020 ja alkuvuosi 2021 olivat Fall Guysin ehdotonta kulta-aikaa. Jokainen tuntui haluavan kilpailla ja näyttää olevansa paras tässä korkealla taivaalla leijuvassa värikkäässä pomppulinnamaisessa maailmassa. Peli on sopiva jokaiselle pelaajalle aina vauvasta vaariin juuri sen visuaalisen ilmeen ja yleisen toteutuksen vuoksi. Kyseessä on ehdottomasti viihdyttävä peli, jota on hauska pelata niin yksin kuin kavereidenkin kanssa.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service
X