Teknologiat

Voiko Google Pixel pärjätä Samsungin ja Applen tasolla

Älypuhelimista on vuosi vuodelta tehty laadukkaampia ja parempia sisältäen paljon erilaisia ominaisuuksia. Tarjolla on myös monia eri valmistajia sekä käyttöjärjestelmiä, joista valita itselleen se sopivin vaihtoehto. Uusimpana tulokkaana on Google Pixel, joka on lähtenyt haastamaan Samsungin ja Applen malleja. Mutta miten hyvin uuden tulokkaan mallit pärjäävät näille kahdelle jätille? 

Eri valmistajien tarjoamia puhelinmalleja löytyy tänä päivänä todella paljon, jonka lisäksi erilaisia ominaisuuksia lisätään puhelimiin jatkuvasti enemmän. Apple ja Samsung ovat hallinneet puhelinmarkkinoita tähän asti melko hyvin ja ne tuntuvat olevan suosituimpia valmistajia muihin verrattuna. Molemmilta löytyy hyviä vaihtoehtoja jokaiselle budjetille. 

Google on kuitenkin lähtenyt mukaan ja tuonut oman Pixel mallinsa julki, joka löytyy myös Suomen kauppojen puhelinvalikoimasta. Mutta millainen Googlen Pixel -malli on ja pärjääkö se Samsungin ja Applen vastaaville malleille? 

Google Pixel älypuhelimien ominaisuudet

Vaikka Google Pixel on jo tuomassa seitsemättä sukupolvea Pixel 7:n ja Pixel 7 Pron avulla, niin ainakaan suomalaisille nämä mallit eivät ole kovinkaan tuttuja entuudestaan. Tällä hetkellä Suomessa myydään malli 6 eikä Pixel 7 -malleista ole tarkempaa tietoa, koska ne tulevat mahdollisesti Suomeen. 

Testaajien mukaan Pixel 7 -puhelimessa on oikein hyvä kaartuva näyttö, jonka ansiosta kuva ulottuu aivan reunoille asti. Elokuvien katsominen on siitä syystä mukavaa, ja näyttö toimii mainiosti pelien pelaamiseen esimerkiksi NetBet Casino -sivustolla. Myös äänentoisto on loistava kiinteiden stereokaiuttimien takia. 

Kameraa on myös kehuttu, ja se kompensoi hienosti heikompaakin valaistusta. Kuvien ja videoiden ottamiseen on selkeästi panostettu, mikä toisaalta on ymmärrettävää. Tänä päivänä monissa älypuhelimissa kamerat ovat huippulaadukkaita, jolloin erillistä kameraa ei välttämättä tarvitse hommata. Takakameroita löytyy 7:sta kaksi ja Pro-versiosta kolme. 

Kuten varmasti onkin tiedossa, niin Google puhelin hyödyntää Android-järjestelmää ja sen ominaisuuksia. Pixel 7 Pro-mallista löytyy jo uusin Androidin 13-versio. Kaikki tulevat Android-päivitykset käyttäjä saa helposti heti ensimmäisten joukossa. 

Akun kestosta ja hitaasta latausnopeudesta on Pixel-puhelimia moitittu ehkä eniten. Näissä olisi kilpailijoihin verrattuna parantamisen varaa. 

Muut Google Pixel -tuotteet

Myös Google on päättänyt laajentaa Pixel-tuotesarjaansa puhelimien lisäksi myös älykelloihin ja tabletteihin. Pixel Watchissa tulee olemaan paljon samaa kuin sen aiemmin julkaistuissa Fitbit-kelloissa. Google käyttää Google Tensor-järjestelmää kaikissa sen laitteissa, ja tämä on myös tulossa tabletille. Näiden tuotteiden olisi tarkoitus tulla julki vuoden 2023 aikana. 

Google Pixel vastaan muut puhelinvalmistajat

Googlen Pixel puhelimia on ollut saatavilla jo vuodesta 2016 lähtien. Jos katsotaan ihan pelkkiä myyntilukuja, niin Pixel-mallit eivät pääse läheskään samoihin lukemiin kuin mitä esimerkiksi Apple on myynyt omia mallejaan. Google on kuitenkin iso toimija ja Android on yksi suosituimmista käyttöjärjestelmistä puhelimissa, joten olisi voinut odottaa, että Pixel puhelimia olisi myyty enemmänkin. 

Suurin vaikutus ainakin alun myyntilukemiin on ollut Verizonen kanssa tehty kumppanuus, sillä yksinoikeuden myötä harvemmat ihmiset ovat päässeet ostamaan puhelinta. Apple ja Samsung tuotteita on kuitenkin voinut koko ajan ostaa miltä tahansa operaattorilta ilman kummempia rajoituksia. 

Paljon tehtävää Googlella erottuakseen kilpailijoista

Google tuntuu taistelevan identiteetin kanssa ja siitä, mikä on sen puhelimissa parasta. Toki Android-käyttäjälle Googlen Pixel-malli voi olla ihan hyvä perusvaihtoehto puhelimeksi. Pixel 7 ja 7 Pro malleja on parannettu entisestään, mikä voi toki lisätä suosiota jonkin verran. Yhtenä vahvuutena on erityisesti uusimmat Android-päivitykset, jotka malliin on saatavilla huomattavasti nopeammin kuin muihin laitteisiin. 

Älypuhelinmalleja on kuitenkin tänä päivänä todella paljon monilla eri ominaisuuksilla, joten erottautuminen Samsungin ja Applen kaltaisista jättivalmistajista voi olla haasteellisempaa kuin aikaisemmin. Googlen olisi hyvä löytää se jokin, mikä erottaa sen paremmin muista. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *