Teknologiat

Daimler Osake

Mercedes-Benz Group AG, joka tunnettiin aiemmin nimellä Daimler AG, on yksi maailman johtavista autoteollisuusyrityksistä. Yhtiö on tunnettu luksusajoneuvoistaan ja laajasta tuotevalikoimastaan, joka kattaa henkilöautot, pakettiautot, kuorma-autot ja linja-autot.

Mercedes-Benz Group AG on merkittävä toimija autoteollisuuden sähköistymisessä ja kestävän liikenteen ratkaisuissa.

Yhtiön Tiedot

Tiedot Arvo
Perustettu 1926 (yhtiön nykyinen muoto 2021)
Pääkonttori Stuttgart, Saksa
Toimiala Autoteollisuus
CEO Ola Källenius
ISIN DE0007100000
Työntekijät 157,883 (2024)
Markkina-arvo 73,33 miljardia USD (2024)
Listattu Frankfurt (Xetra)

Mitä Mercedes-Benz Group Tekee?

Mercedes-Benz Group AG valmistaa ja myy laajan valikoiman ajoneuvoja, mukaan lukien henkilöautot, hyötyajoneuvot ja kuorma-autot. Yhtiön tunnetuimpia merkkejä ovat Mercedes-Benz, Mercedes-AMG ja Smart. Mercedes-Benz on myös aktiivinen sähköajoneuvojen kehittämisessä, ja sen EQ-sarja sisältää useita täyssähköisiä malleja.

Mercedes-Benz Group panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen ja uusiin teknologioihin, kuten autonomiseen ajamiseen ja älyliikenteeseen. Yhtiö on osa laajempaa Mercedes-Benz Groupia, johon kuuluvat myös kuorma-autovalmistaja Daimler Truck.

Yhtiön Sijainti

Mercedes-Benz Groupin pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, Saksassa. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia ja tutkimuskeskuksia ympäri maailmaa, mukaan lukien Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Mercedes-Benz Groupin Osake

Mercedes-Benz Groupin osake on listattu Frankfurtin pörssissä kaupankäyntitunnuksella MBG. Osakkeen ISIN-koodi on DE0007100000. Yhtiön osakkeet ovat osa DAX-indeksiä, joka sisältää 30 suurinta saksalaista pörssiyhtiötä.

Osakkeen Tiedot

Tunnus Arvo
Osakkeen nimi Mercedes-Benz Group AG
Kaupankäyntitunnus MBG
ISIN DE0007100000
Listattu Frankfurt (Xetra)
Osakkeen hinta 65,38 EUR (kesäkuussa 2024)
Markkina-arvo 73,33 miljardia USD (2024)
Osakkeiden lukumäärä 1,069,800,000

Osakkeiden Kaupankäynti

Mercedes-Benz Groupin osakkeet ovat olleet kaupankäynnin kohteena Frankfurtin pörssissä vuodesta 1994 lähtien. Vuoden 2024 alussa osakkeen hinta oli noin 65,38 EUR. Yhtiö on tunnettu vakaista osingoistaan ja vahvasta taloudellisesta suorituskyvystään. Vuonna 2024 yhtiö jakoi osinkoa 5,20 EUR osakkeelta.

Taloudellinen Kehitys ja Tulevaisuuden Näkymät

Mercedes-Benz Group raportoi vuoden 2023 liikevaihdon olleen 167,87 miljardia USD, mikä osoittaa yhtiön vahvaa markkina-asemaa ja taloudellista vakautta. Yhtiö jatkaa investointejaan sähköajoneuvojen kehittämiseen ja kestävän liikenteen ratkaisuihin, mikä tekee siitä houkuttelevan sijoituskohteen pitkällä aikavälillä.

Yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset, ja sen odotetaan jatkavan kasvuaan erityisesti sähköajoneuvojen ja uusien teknologioiden saralla. Mercedes-Benz Group pyrkii myös laajentamaan markkinaosuuttaan globaalilla tasolla ja parantamaan operatiivista tehokkuuttaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *