Krypto Teknologiat

Epäilty Kryptofarmi Paloi Thaimaassa. Melkeinpä 60 000 Dollarin Vahingot

Tulipalo kolmikerroksisessa rakennuksessa Thaimaassa Chiang Maissa lähti huhujen mukaan liikkeelle kryptovaluuttafarmilta. CityNews raportoi, että 72 serveriä tuhoutui tulipalossa perjantaina 3. joulukuuta. Paikallinen poliisi arvioi tuhojen määräksi noin 2 miljoonaa bahtia.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa, mutta mahdollista on, että useita silikonin puutteesta johtuen loppuunmyytyjä GPU-tuotteita paloi poroksi.

Kryptominerit kattoivat 25% vuoden 2021 alussa tehdyistä GPU-hankinnoista, mikä tarkoittaa noin 700 000 korkeanluokan ja keskiluokan näytönohjainta.

GPU:ta etsivät kuluttajat, jotka eivät halua tietokoneeseen valmiiksi kiinnitettyä mallia, ovat jo jonkin aikaa odottaneet Ethereumin siirtyvän pois nykyisestä toimintatavastaan.

Tämän pitäisi vähentää GPU-tuotteiden kysyntää, koska kryptovaluutan louhinta vähenee. Alkuperäisten huhujen mukaan sen piti tapahtua vuonna 2021, mutta nyt aikaa on siirretty vuodelle 2022.

Kryptovaluutan louhinta vaatii paljon sähköä.

Esimerkiksi Ruotsissa Bitcoinin louhinnan kieltämiselle annettiin syyksi, että se kuluttaa yhtä paljon sähköä kuin 200 000 kotitaloutta. Sähkönkulutus on ympäristöä kuluttavaa, mutta myös potentiaalisesti vaarallista. Jos rakennusta ei ole varustettu kestämään 72 serverin louhintafarmin käyttämää sähköä, voi se syttyä palamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *