eSports Pelit

Pokimane Päättää Twitch-streamin Vihahyökkäyksen Seurauksena

Suosittu Twitch-striimaaja Pokimane joutui lopettamaan lähetyksensä aikaisin, kun vihakatselijoiden ja häirinnän aalto täytti chattihuoneen.

Twitch on paikka, jossa monet käyttäjät katsovat suosikkistriimaajiaan, -pelaajiaan ja -persoonallisuuksiaan. Suurimmalta osin Twitch on paikka live-streameille. Viime aikoina peli– ja suoratoistojättiläinen on kuitenkin kohdannut  ”vihahyökkäyksiä”, joissa käyttäjät liittyvät striimiin häiritäkseen tiettyä striimaajaa. Nyt yksi alustan tärkeimmistä nimistä on joutunut päättämään lähetyksensä aikaisin saamansa vihan vuoksi.

Pokimane, oikealta nimeltään Imane Anys, on suosittu striimaaja, joka on saavuttanut valtavaa suosiota sekä YouTuben että Twitchin puolella.

Kuuluisuudenhenkilönä Pokimane on joutunut vihan kohteeksi ennenkin ja usein joutunut estämään useita käyttäjiä chatistaan. Viime vuonna hän paljasti järjettömän määrän käyttäjiä, jotka on estetty hänen Twitch-streameistaan asiattomien viestien, trollien ja roskaviestien vuoksi. 12. tammikuuta Pokimane päätti live-lähetyksen etuajassa suositun YouTubettajan ja striimaajan Jidionin johtaman vihahyökkäyksen seurauksena.

Jidion, joka usein tekee tuntemattomien trollaamiseen perustuvia videoita ja striimejä, päästi valloilleen viha-aallon Pokimanea päin tämä striimatessa Valorant-peliä. Ollessaan joukkueessa muiden suosittujen Twitch-striimaajien, kuten Valkyraen, QuarterJaden ja muutaman muun kanssa, Pokimane alkoi huomata suuria määriä “L + RATIO” -viestejä chatissaan.

Hyökkääjät vihjasivat myös Jidionin olleen kaiken takana. Ensin Pokimane ihmetteli, tuleeko roskaposti boteilta vai oikeilta käyttäjiltä, ja lopetti striiminsä, kun Jidionin fanit hyökkäsivät myös Pokimanen katsojien kimppuun.

Striimaajan lähetys oli kestänyt vain tunnin, kun hän lopetti lähetyksen.

Eikä Pokemane ole ainoa, joka kärsii näistä hyökkäyksistä. Twitch ilmoitti estäneensä 15 miljoonaa vihabottia vuonna 2021 vihaviestien lähettämisen ja häirinnän vuoksi. Suoralähetysalusta sai kritiikkiä sekä striimaajilta että katsojilta lähestymistavastaan estää liiallista määrää vihahyökkäyksiä, mikä voi olla erityisen haitallista pienemmille streamaajille.

Twitch on kuitenkin viime aikoina panostanut enemmän vihahyökkäysten torjuntaan. Sen lisäksi, että alusta esti häiriköivät botit, se esti myös Jidionin hänen suunnattuaan vihaa Pokimanea kohtaan. Lisäksi Twitch kehittää vihahyökkäyksiä estäviä ominaisuuksia ja muita vastatoimia tulevaisuudessa. Vihahyökkäykset ovat kuitenkin edelleen olemassa, ja niiden pysyvä poistaminen vaatii muutakin kuin chattimuutoksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *