Teknologiat

Suomalainen AR-alan Pioneeri Dispelix Keräsi 28,4 Miljoonaa Euroa Idealle, Joka Mahdollistaa Seuraavan Sukupolven Kevyet älylasit ja AR-näytöt

Espoolainen Dispelix suunnittelee erittäin kevyitä yksikerroksisia aaltoputkia ja läpinäkyviä näyttöjä käytettäväksi lisätyssä todellisuudessa (AR). Yritys on ilmoittanut sulkeneensa sarjan B sijoituskierroksen 28,4 miljoonalla eurolla.

Kierrosta johti Atlantic Bridge yhdessä uusien investoijien CCB Trust ja Flashpoint kanssa. Myös kaikki aikaisemmat sijoittajat, kuten Lifeline Ventures, VTT Ventures, Finnish Industry Investment ja 3M Ventures, osallistuivat tälle kierrokselle. Kokonaisrahoitus tähän mennessä on 43,2 miljoonaa euroa.

Dispelixin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Antti Sunnari on kertonut yrityksen patentoidun läpinäkyvän näyttöteknologian olevan avain lisätyn todellisuuden muuntamisessa älylaseiksi, joiden täytyy olla kevyet ja laadukkaat. Tämä onnistuu yrityksen kevyillä yksikerroksisilla linsseillä, joiden massatuotantoa yritys suunnittelee. Sijoitukset antavat yrityksen palvella useampia asiakkaita paremmin ja nopeammin.

Vuonna 2015 perustettu Dispelix luo AR-kokemuksia, jotka rikkovat rajoja. Yritys toimii Suomesta käsin, mutta sillä on toimipisteitä myös Kiinassa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa.

Perustajajäsen ja teknologiajohtaja Juuso Olkkonen puolestaan on kommentoinut Dispelixin läpinäkyvien näyttöjen olevan markkinoiden kevyimmät ja ohuimmat karsimatta värien kirkkaudesta, kuvanlaadusta ja näkökentästä. Yrityksen tiimiin kuuluu maailmanluokan tutkijoita ja insinöörejä, jotka rikkovat mahdollisuuksien rajoja käyttäen yrityksen uniikkia ohjelmistoa ja teknologiaa. He muuttavat tapaa, jolla nanofotoniikalla toimivat aaltoputket luodaan.

Dispelixin 43 myönnetyn tai odottavan patentin alla olevia tuotteita kehittävät OEM-yritykset. Tuotteiden odotetaan tulevan myyntiin vuoden 2023 aikana.

Atlantic Bridgen kumppani Paul Murray on sanonut:

”Sijoitimme Dispelixiin, koska heillä on uniikki sekoitus teknologioita, jotka luovat ylivoimaista käyttökokemusta lisätyn todellisuuden älylaseihin sekä muihin AR-laitteisiin. Näytöt ovat kevyimpiä, vähiten virtaa vieviä ja korkeimpia resoluutioltaan. Heidän kykynsä skaalata nämä hyödyt kasvavalle listalle OEM-yrityksiä tulee olemaan avainasemassa seuraavan sukupolven sekoitetun todellisuuden alustoilla ja apuna Metaversen lupauksien täyttämisessä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *